Helal Expo ve Helal Zirvesi başlıyor

Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü, (SMIIC) İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events işbirliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Helal Expo ve Helal Zirvesi başlıyor
Helal Expo ve Helal Zirvesi başlıyor
GİRİŞ 19.11.2018 16:19 GÜNCELLEME 19.11.2018 16:19

Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü, (SMIIC) İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events işbirliğinde, 29 Kasım-02 Aralık 2018’de gerçekleştirilecek. Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek fuara, helal gıda, finans, turizm, kozmetik, tıp, kimya, ambalaj, makine, İslami yaşam ve tekstil-muhafazakâr moda gibi birçok sektörden 250’yi aşkın ulusal ve uluslararası firma katılacak.

Dev organizasyon 80’i aşkın ülkeden on binlerce kişiyi ağırlayacak

Uluslararası katılımcı ülke sayısının her geçen gün arttığı 6. İİT Helal Expo’nun yüzde 40’ını yabancı katılımcılar oluşturuyor. Afganistan, Ürdün, Arnavutluk, Endonezya, İran, Pakistan, Bangladeş, Hırvatistan, Cezayir, Fas, Filistin, Katar, Lübnan, Kosova, Malezya, Nijerya, Libya, İspanya, Hindistan, Güney Kore, Belçika, Hollanda, Avusturya, Fransa, İngiltere, Tayland ve Suudi Arabistan, bu katılımcıları oluşturan öne çıkan ülkeler arasında. 6. İİT Helal Fuarında, “ülke pavilyonları” çatısı altındaki şirketler, çoğunluğu gıda, gıda yan sanayi, kozmetik ve turizm sektörlerinden oluşan ürün ve hizmet gruplarını sergileyecek. Dünya Helal Zirvesi’nde ise bu yılda 100’e yakın akademisyenin katılımı ile helal sektörleri ile ilgili önemli konular değerlendirilecek.

Katılımcılara özel B2B programı, açılışa Yusuf İslam müjdesi

TC Cumhurbaşkanlığı himayesindeki 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı’nda, Ticaret Bakanlığı’nın sponsorluğunda ve Türkiye’nin önde gelen perakendeci birlikleri işbirliği ile profesyonel B2B programı da düzenlenecek. Açılış konuşmasını dünyaca ünlü sanatçı Yusuf İslam’ın yapacağı organizasyonun düzenleyicisi Discover Events'in Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, "Dünya Helal Zirvesi 2018’de 100'ü aşkın uluslararası konuşmacı olacak. Kırk binden fazla yerli ve yabancı ziyaretçi bekliyoruz. Programla tüm dünyadan gelecek profesyonel satın almacılar ve fuar katılımcıları arasında ticari işbirliklerine vesile olup sektöre önemli katkılar sağlamış olacağız” derken, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Helal Akreditasyon Kurumu'nun kurulduğunu hatırlattı ve Türkiye'nin helal konusunda merkez olma potansiyeline de dikkat çekti.