İran'a kötü haber! Tamamen durdu

İran El Dokuma Halı Kooperatifi Birliği Başkanı Abdullahi Behrami, ekonomik yaptırımlar nedeniyle ABD'ye halı ihracatının durduğunu açıkladı.

İran'a kötü haber! Tamamen durdu
İran'a kötü haber! Tamamen durdu
GİRİŞ 19.11.2018 06:27 GÜNCELLEME 19.11.2018 06:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) konuşan, Behrami, "Halı ihracatının yüzde 35'ini ABD'ye gerçekleştiriyorduk. Yaptırımlar nedeniyle 6  Kasım tarihinden sonra bu ülkeye ihracat yapamadık." dedi.

 

 

ABD pazarını kaybettiklerini belirten Behrami, Rusya, Çin ve Güney Afrika'da yapacakları çalışmalarla söz konusu kaybın önüne geçmeyi  hedeflediklerini kaydetti.

İran'da daha çok Tebriz ve İsfahan kentleri ile özdeşleşen ve Kum,  Kirman, Kaşan ile Nain gibi şehirlerde de üretilen el dokuma halısı, ABD'nin  ikinci yaptırım paketinde ambargo uygulanan ülkenin en önemli ihracat  kalemlerinden biri olarak yeniden gündeme geldi.  

 

 

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığının verilerine göre 2 milyon  500 bin kişinin çalıştığı bu sektörde, yılda 400 ton el halısı dokunuyor ve bunun  yüzde 80'i dünyanın değişik bölgelerine ihraç ediliyor. ABD'ye ihracatının  yaklaşık 120 milyon dolar olduğu belirtiliyor. İran Milli Halısı Merkezi Başkanı  Firişte Destpak da ülkenin bu ihracattan yıllık yaklaşık 400 milyon dolar gelir  elde ettiğini ifade etmişti.

YORUMLAR 13
  • ***** 5 yıl önce Şikayet Et
    saddam kötüydü ülkesi yıkıldı sıkıntısını çekik kaddafi kötüydü yıkıldı sıkıntısını çekik esad kötüydü sıkıntısını çekik şimdi iran kötü yıkılmaya çalışili sıkıntısını çekcaz peki bunu kaldırabilcazmı bir ateş topuna atılıyoruz Allahım sen küffarın tuzaklarını yok et sana sığınıyoruz
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri birlik olsa, kafire karşı beraber olsa kimse bir halt yiyemez.
    Cevapla
  • yabgu 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlara bir tane hayrı olmuş mu iranın bu güne kadar? Ben hatırlamıyorum tek hatırladığım husileri silahlandırması ve yemen de bunların yüzünden açlıktan ölen çocuklar, kandil dağının onlara bakan yüzünde cirit atan teröristler ve en ufak bir durumda bizi satan, sırtımızdan vuran iran. Olumlu birşeyi hatırlamaya çalışıyorum ama yok.
    Cevapla
  • turk oglu turk 5 yıl önce Şikayet Et
    iran islami bolmus.dogru yazmissin.
    Cevapla
  • ismet 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni gidi amerikancı.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    yok yok, anlaşmalı yapıyordur bunlar :))
    Cevapla
  • mustazaf 5 yıl önce Şikayet Et
    he yav he,iran kendisini batıracak ekonomik kriz için abd ile anlaştı,
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen hala şeytanın peşindesin.Devam et böyle bakalım.
    Cevapla
  • <|> 5 yıl önce Şikayet Et
    Buradan bir firma ile anlaşıp satış yapılabilir mi?
    Cevapla
  • muratas 5 yıl önce Şikayet Et
    iranli bunlar her türlüsünü bilirler rahat olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle