İnternette gördü! Şimdi paraya para demiyor...

Zonguldak'ta 1,5 sene önce 1 ton ile hobi olarak istiridye mantarı yetiştirmeye başlayan 3 arkadaş, şimdilerde 15 ton ile taleplere yetişemiyor.

İnternette gördü! Şimdi paraya para demiyor...
İnternette gördü! Şimdi paraya para demiyor...
GİRİŞ 18.11.2018 11:27 GÜNCELLEME 18.11.2018 11:28
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Zonguldak'ta 2 arkadaşı ile birlikte internette araştırdıktan sonra hobi olarak ilk başlarda küçük bir yerde 1 ton ile istiridye mantarı yetiştirmeye başlayan Nusret Eryılmaz, mantara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ve şimdilerde ise kiraladıkları bir depoyu tesis haline getirerek 15 ton ile talebi karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

 

 

Yaklaşık 1,5 sene önce Zonguldak'ta kurdukları tesis ile üretime başladıklarını ve tadı kırmızı ete en yakın olan istiridye mantarın olduğunu belirten Nusret Eryılmaz, şunları söyledi:

"İstiridye mantarı işine yaklaşık 1,5 sene önce 3 arkadaş hobi olarak başladık.  Baktık ki işler yolunda gidiyor. İşimizi büyütmeye çalıştık. Şu anda çok memnunuz ve ekstradan bir gelirimiz oluyor. Mantar protein olarak et ile aynı seviyede hatta protein olarak etten daha yüksek. Halktan talep çok şu anda Zonguldak'ta talebi karşılayamıyoruz. Burayı tek ünite olarak açmıştık ve şu anda yan tarafa ikinci ünitemizi de hazırladık. İlk başlarda hobi olarak başlamıştık şimdi ise talebi karşılayamıyoruz."

 

 

YAPMAK İSTEYENLERE DE YARDIMCI OLACAK

"Yapacak olan arkadaşlarımız varsa da yardımcı olabiliriz." diyen Eryılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

Zonguldak'ta piyasası pazarı bol bir ürün vatandaşlar tarafından beğeniliyor. Çeşitli yemekleri yapılıyor. Kebapçılarda kebabı yapılıyor. Yaklaşık kilosunu 10 lira veya 12 liraya satıyoruz. Böyle bir tesisi yapmak yaklaşık 50 bin TL mal oluyor. İnternetten araştırdık biraz zaten marketlerde vardı. Bundan sonraki aşamada ikinci ünitemiz hazır zaten oraya devreye sokup Zonguldak piyasasına karşılamaya çalışacağız. Bu işe 1 ton ile başladık şuanda 15 tonluk üretim hane yaptık. 15 tondan aldığımız ürün ile Zonguldak piyasasına dağıtıyoruz. İlk mahsulü aldıktan 15 gün sonra ikinci mahsulü alıyoruz. 10 gün sonrada üçüncü mahsulü topluyor. Her mahsulü topladığımızda üretim biraz daha düşüyor."

YORUMLAR 16
  • AliŞim 5 yıl önce Şikayet Et
    Bugünlerde bu mantarın reklam haberleri çok çıkmaya başladı. Hayırdır inşaAllah...
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    eeeeeeeeee... paranın adı şimdi ne oldu? ne diyorlar şimdi paraya? bilrn varsa yazsın lütfen...
    Cevapla
  • Bir bilen 5 yıl önce Şikayet Et
    ben 2 depomda 5 yıl yaptım ocağıma suyu döktü sakın bulasmayin kazanan tüccar ve tohumcular oluyor.ayrica sporundan tozundan hic bahsetmiyorlar astim hastasi oldum.bir seferde 500-600 kilo mantar cikiyor sat satabilirsen toptan 3₺ ye verdim kurtuldum bedava kompos verseler almam artık.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler doğru söze ne hacet
    Cevapla
  • Bir Dost 5 yıl önce Şikayet Et
    İstiridye mantarı olsun, solucan gübresi olsun yada benzeri her neyse... Bunları sadece gazı verip üreticiye mal satanlar para kazanıyor. Yetiştirip pazar arasanız, satacak yer bulamaz, benzin döküp yakarsınız. Resimde gördüğünüz çuvalların içinde toprak, tohum, gübre herşeyiyle hazır alınıyor. Karanlık ve nemli ortama asıyorsun mantarlar çıkıyor. Bu çuvalları hazırlayanların, bir depo bodrum kat vs bulması çok mu zor da kendileri yetiştirmiyorlar. Kısacası bu işten parayı sadece o çuvalları satanlar para kazanıyor.
    Cevapla
  • mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen arkadasım gaza geldi kultur mantarı yetiştirmeye kalktı burda anlatıldıgı gibi toz pembe değil hersey mantarlar kompostomudur nedir ondan cıktı ıcerde nem oranı ayarlanmadı bozuldu kompozoları bocek bastı ikince sene yetişitrmeyi basardı bu sefer pazar bulamadı elinde patladı sonrda bıraktı yanı anlıycanız buradaki gaza gelip lapin balıgı gibi atlamayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle