Dolarda düşüş hızlandı

Dar banttaki dalgalanan Dolar/TL yüzde 1'i aşan düşüşle 5.46'dan 5.40'ın altına gevşedi. Saat 14.46 itibariyle kur 5.3970 TL seviyesine indi.

Dolarda düşüş hızlandı
Dolarda düşüş hızlandı
GİRİŞ 15.11.2018 11:29 GÜNCELLEME 15.11.2018 16:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yeni güne 5.46 seviyesinden başlayan Dolar/TL, öğleden sonra 5.40'ın altına geriledi. Kur öğleden sonra 5.39 seviyesini test etti. Saat 14.46 itibariyle kur 5.3970 TL seviyesine indi. ABD ve Çin arasında üst düzey ticaret görüşmeleri yeniden başlamasının ardından bugün gelişen ülke para birimlerinin neredeyse tamamı dolar karşısında değer kazandı.

 

QNB Finans Yatırım Başekonomisti Burak Kanlı , Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede gelişen ülke para birimlerinin neredeyse tamamının bugün değer kazandığını hatırlatarak "Petrol fiyatları da düşüyor. Biz de bundan faydalanıyoruz. Ülke risk primimizi düşürdük, Merkez Bankası yapacağını zaten yapmıştı. Ekonomide yavaşlama da aslında kura yardım ediyor. Ağustos'ta ve Eylül'de cari fazla verdik. Bir süre 5.30 - 5.80 arası bant hareketi yapabiliriz ama önümüzde Çin - ABD ticaret savaşı görüşmeleri var. O görüşmeden olumlu bir şey çıkmazsa gelişen ülkeler için olumsuz olacaktır" diye konuştu.

'NEGATİF HABER AKIŞI GERİDE BIRAKILDI'

GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan da negatif haber akışının geride bırakıldığını,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trum'ın görüşmesinde Halkbank'ın ele alınmasının yurt içinde risk algısını düşük tutmaya devam edebileceğini belirtti. Erkan "Dolar tarafından yeni bir şok olmaması ve petroldeki düşüşün bizi desteklemesi avantajlarımızı arttıran etmenler" dedi.

'EN KÖTÜ GERİDE KALMIŞ OLABİLİR'

Erkan "Kurda yukarıda 5.52 - 5.54 direnç bölgeleri, oralar geçilmedikçe TL değerlenme bölgesinde kalmaya devam edebilir. Kurda 5.30'un aşağısının görülmesi için ilave gelişmeler olması gerekir" yorumunu yaptı. PineBridge Portföy Yöneticisi Omar Slim ise Lira'daki düşüşün en kötü kısmının sona ermiş olabileceğini belirtti. Rabobank Gelişen Piyasalar Stratejisti Piotr Matys, dolar/TL'de 5 seviyelerine doğru gerileme olabileceğini öngördü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar düştük ce mazot artıyor her halde hiç düşmüyor mazot ama dolar düşüyor
    Cevapla
  • Ins. 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar ve euro inş. 0.10 kuruş olur da kurtulurux bu beladan
    Cevapla