KYK burs ve geri ödemeli burs maaşları hangi bankaya yatırılacak?

Üniversite öğrencilerinin şu günlerde sıkça araştırdığı konulardan biri olan KYK burs maaşları hangi bankaya yatacak sorusuna istinaden hazırladığımız haberde devlet bursu alacakları yakından ilgilendiren detayları derledik. İşte 2018 - 2019 KYK burs maaşlarının yatacağı banka ve başvuru işlemleri...

KYK burs ve geri ödemeli burs maaşları hangi bankaya yatırılacak?
KYK burs ve geri ödemeli burs maaşları hangi bankaya yatırılacak?
GİRİŞ 14.11.2018 16:11 GÜNCELLEME 14.11.2018 16:11

Öğrenim giderlerini karşılamak için Kredi ve Yurtlar Kurumunun desteğine başvuran öğrenciler, sonuçların açıklanmasıyla birlikte burs ve kredilerin hangi bankaya yatacağını merak etmeye başladı. 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı içerisinde devlet bursu alacak öğrenciler hangi bankadan maaşlarını alacakları belli oldu.

 

 

KYK BURS VE GERİ ÖDEMELİ KREDİ MAAŞLARI HANGİ BANKAYA YATACAK?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler. İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANKKART'larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler. Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

 

 

KYK ÖDEME TABLOSU

TC KİMLİK NUMARASI ÖDEME TARİHİ

0 İle Bitenler Ayın 6’sı itibariyle
2 İle Bitenler Ayın 7’si itibariyle
4 İle Bitenler Ayın 8’i itibariyle
6 İle Bitenler Ayın 9’u itibariyle
8 İle Bitenler Ayın 10’u itibariyle

TAAHHÜTNAME ONAYLAMASI GEREKİYOR

Burs ve kredileri alacakları yönünde bir kabul imzası niteliği taşıyan Taahhütname onayı,  gerekiyor. Taahhütname onaylaması yapmayan adayların başvuruları geçersiz sayılabilir.