Petrolde düşüş hızlandı!

Petrol fiyatları, Trump`ın Suudi Arabistan`ı eleştirmesinin ardından düşünü hızlandırdı. Brent petrol bugün yüzde 2`yi aşan değer kaybıyla 68,45 dolara kadar geriledi.

 Petrolde düşüş hızlandı!
Petrolde düşüş hızlandı!
GİRİŞ 13.11.2018 13:19 GÜNCELLEME 13.11.2018 13:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın OPEC'in en büyük üreticisi Suudi Arabistan'ın üretimi kısma planını eleştirmesinin ardından düşüşünü hızlandırdı. Brent petrol sert şekilde gerileyerek 68,45 doları görmesinin ardından şu sıralar günlük bazda yüzde 2,14'lük düşüşle 68,56 dolardan işlem görüyor.

 

 

Trump, Suudi Enerji Bakanı Khalid Al-Falih'in üreticilerin Ekim ayındaki üretim seviyelerinden 1 milyon varil daha az petrol üretmeleri gerektiğini söylemesinin ardından Twitter yoluyla yaptığı açıklamada, "Fiyatlar arza dayanarak çok daha aşağıda olmalı" dedi. ABD hisse senedi piyasalarındaki güçlü düşüş ve doların 18 ayın ayın zirvesine çıkması da, geçen hafta ayı piyasasına giren petrol üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu.
 
Petrol fiyatları, Ekim ayı başlarında 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, Amerika'da petrol üretimi ve stokları artarken, ABD'nin İran'a yaptırım uygulamasına karşın bazı ülkelere bu ülkeden petrol alımı konusunda istisnalar tanımasının ardından arz darlığı endişelerinin azalması ile geri çekildi. ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının küresel ekonomiye ilişkin endişeleri artırması ile birlikte, yatırımcılar Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının daha az üretip üretmeyeceğine bakıyor.
 
Tokyo'da Mizuho Securities Co. kıdemli analisti Makiko Tsugata, "Trump'ın mesajı, OPEC'in üretim kısıntısı için anlaşmaya varabileceğini işaret etmesinin ardından grubu kontrol altına alma niyeti taşıyordu," dedi ve "OPEC'in Aralık ayındaki toplantısına fazla zaman kalmadı ve grup bu toplantıya kadar görüşbirliğine varamayabilir. OPEC'in üretimi kısma konusunda anlaşmaya varıp varmayacağı belirsiz" şeklinde görüş bildirdi.

YORUMLAR 4
  • selo 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar çıkar petrol çıkar benzin çıkar. ...Dolar iner petrol iner benzine INMEZZ
    Cevapla
  • Vatüandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Depoya ne kadar yansıyacak onun haberini verin, lütfen benzin 6,70 - TL. olmuş düşen bir şey yok..
    Cevapla
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    bize yansıması ne ki.....
    Cevapla
  • selati 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu düşüş bizim pompa fiyatlarına da aynı oranda yansısa ne güzel olacak
    Cevapla