Hızlı trende bilet fiyatı ne kadar?

İstanbul-Ankara arasını 3 saate kadar indirecek olan hızlı tren projesinin çalışmaları sürerken bilet fiyatları aşağı yukarı belli oldu. Hızlı trenlerde uygulanacak bilet ücretleri ne kadar?

Hızlı trende bilet fiyatı ne kadar?
Hızlı trende bilet fiyatı ne kadar?
GİRİŞ 23.10.2007 12:04 GÜNCELLEME 23.10.2007 12:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hızlı tren bilet fiyatları belli oldu gibi... TCDD, hızlı trenle seyahatin bir saatinin 13 dolar olmasını planlıyor. Bu hesaba göre üç saatlik İstanbul-Ankara bilet fiyatının 39 dolar, yani 50 YTL civarında olması bekleniyor.


İstanbul-Ankara arasını 3 saate kadar indirecek olan hızlı tren projesinin çalışmaları sürerken bilet fiyatları aşağı yukarı belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, hızlı trenlerde uygulanacak bilet ücretleri üzerinde bir çalışma başlattı. Hızlı tren işleten ülkelerdeki bilet ücretleri ile GSMH arasında karşılaştırmanın yapıldığı çalışmada, Türkiye’de hızlı trenle seyahatin 1 saatinin 13 dolar olması gerektiği sonucuna ulaşıldı. Buna göre üç saatlik İstanbul-Ankara hızlı tren bileti 39 dolar yani 50 YTL olması bekleniyor. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, bilet ücretleri ve uygulanabilecek indirimler konusunda genel müdürlüğün bir dizi çalışma içinde olduğunu, önümüzdeki aylarda bu çalışmaların şekilleneceğini ifade etti. Karaman, ilave yolcular kazanmak için hızlı trenlerde havayollarındaki gibi erken bilet alımı indirimi uygulayabileceklerini bildirdi.

SÜREKLİ SEYAHATE İNDİRİM YAPILACAK

AVRUPA’DAKİ hızlı trenlerde sürekli seyahat indirimi de uygulandığını belirten Karaman, öğrenci indiriminin yanı sıra sürekli seyahat edenler için hızlı trenlerde indirime gidebileceklerini, böylece bilet ücretlerinin daha da düşeceğini, bunun yolculuk sayılarının artmasına büyük bir katkı yapacağını söyledi. TCDD Genel Müdürlüğü, 17 merkez ve 4 bin 352 yolcuyu kapsayan araştırmasında Ankara-İstanbul hattında çalıştırılacak hızlı trenlerde bilet ücretlerinin ne olması gerektiği konusunda bir araştırma yapmıştı. Bu araştırmada, yolcuların, Ankara-İstanbul arası 65 YTL, Ankara-Eskişehir arası 32 YTL, Eskişehir-İstanbul arası 35 YTL, Ankara-Konya arası 35 YTL ücret ödeyebileceği belirtilmişti. AA

İspanya’nın büyük atağı

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İspanyol CAF firmasına sipariş edilen Türkiye’nin ilk hızlı trenini geçen hafta teslim almıştı. 1992 yılında hızlı tren işletmeciliğine başlayan İspanya’da, hızlı trenin taşımacılıktaki payı yüzde 3’ten yüzde 15’e yükseldi. İspanya’da 2020 yılına kadar sadece demiryollarına 120 milyar Euro yatırım öngörülüyor. 2010’da ispanya’nın hızlı tren altyapısında birinci ülke konumuna geleceği belirtildi.

Hedef daha fazla pay

TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), yolcu taşımacılığında yüzde 2 olan payını artırmada umudunu hızlı trene bağladı. İspanya örneği de TCDD için umut oldu. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İspanyol CAF firmasına sipariş edilen, Türkiye’nin ilk hızlı trenini teslim aldıktan sonra İspanya’da hızlı tren hatlarında incelemelerde bulundu ve hızlı trenlerle seyahat etti. İspanya Demiryolları Renfe’nin yetkilileriyle bir araya gelen Karaman, hızlı tren işletmeciliğinde İspanya’nın kaydettiği aşamaya ilişkin bilgi aldı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türkiye’de kişi başı şehirlerarası seyahat oranının düşük olduğunu, yolculuk sayısının yıllık 20 dolayında kaldığını belirtti.

YORUMLAR 8
  • alirıza baser 15 yıl önce Şikayet Et
    hızlı tren. gercekten türkiyedeki şartlara göre cok pahalı insanlar trenle gideceyine otobüsü veya ucağı tercih ederler ben şahsen gitmem bu ne ucuk bir fiyat..........
    Cevapla
  • mustafa ayar 16 yıl önce Şikayet Et
    en makul fiyat. otobüsten ucuz olursa kimse otobüsü tercih etmez.tren hem hılzı hem güvenli.uçaktan pahallı olursa bu sefer kimse treni tercih etmez uçak dahada hızlı dahada güvenli.o yüzden fiyat tam olması gerektiği gibi
    Cevapla
  • abdullah ak 16 yıl önce Şikayet Et
    . esselamü aleyküm. iyide ben ne anladım bu işten otobüs 25/30 lira tren 50/60 dan kapı açıyo. yuhu siz hiç garip guraba fakir fukarayı memnun edecek bi çalışma niye yapmıyosnuz.çekin fiyatları aşağı garibanlar bi seyahat özgürlüğü yaşasın demi ya.selam ve dua ile
    Cevapla
  • Erdinç Dinç 16 yıl önce Şikayet Et
    Çok Garip?. Bizim tüvasaş ne yapar çok merak ediyorum..Bu trenler türkiyte\'de neden yapılamıyor.Tüvasaş\'ta mühendisler yokmu?Neden hala dışarıya güdümlüyüz çok garip çok.
    Cevapla
  • HAYRİ KAPICI 16 yıl önce Şikayet Et
    Çok kullanan olmaz bu treni. Bu fiyatları koyanlar herhalde kafadan hasta. Ben istanbul ankara arasını en konforlu otobüsle 25 YTL ye giderim.İstediğim yerde de inerim. 3 saat olmaz da 5 saat olur. Haydarpaşa dan Ataköy\'e beni TCDD mi taşıyıcak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle