Türkiye bunu bekliyordu! İmzalar atılıyor

Altay tankının seri üretim sözleşmesi, Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC arasında imzalandı.

GİRİŞ 09.11.2018 15:16 GÜNCELLEME 09.11.2018 17:10
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Altay tankının seri üretim sözleşmesi Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC arasında imzalandı. Bu kapsamda 250 Altay tankı üretilecek. İlk tank 18 ay sonra teslim edilecek.

İmza töreninin ardından Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr. İsmail Demir Twitter'dan açıklama yayımladı. Demir'in attığı tweet'te şu ifadeler kullanıldı:

"Proje, 250 adet ALTAY ana muharebe tankının seri üretimi ile birlikte ömür devri lojistik desteği ile TSTM kurulumu ve işletilmesini kapsıyor. İlk ALTAY tankı 18 ay sonra KKK'ya teslim edilecek. Hayırlı olsun."

Kara Kuvvetleri'nin günümüz ihtiyaçlarına cevap veren modern bir tanka sahip olması için yürütülen ihale sürecinde SSM tarafından yapılan değerlendirmeler sonunda, Altay tankının seri üretimi ve Altay tankına motor geliştirilmesi için başlatılan Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi kapsamında BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ ile 24 Nisan'da sözleşme görüşmelerine başlanması yönünde karar verilmişti.

Altay tankının seri üretimine BMC'nin dışında Otokar ve FNSS talip olmuştu. 

 

 

Altay tankının seri üretim projesi kapsamında:

Seri üretim hattının kurulması,
250 adet ALTAY'ın üretilmesi,
Güç Grubu Platformu üretilmesi,
İnsansız Kuleli Altay tasarımı, geliştirilmesi ve üretilmesi,
Ürünlerin ömür devri lojistik desteğinin sağlanmasını,
Tank Sistemleri Teknoloji Merkezi'nin kurulumu ve işletilmesini içermektedir.

ALTAY TANKI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
 
Seri üretimin ilk aşamasında motor ve transmisyon dışında yurt dışından temin edilen ve yerlileştirilmesinde çok büyük sorun bulunmayan birkaç unsur bulunuyor.

 
Altay, ülkemiz tarafından geliştirilen 3+ nesil ana muharebe tankı.
 
Türkiye'nin ilk yerli ana muharebe tankı olma vasfını taşıyan Altay’ın tasarımında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirmesi muhtemel her türden harekât şartları ve katılım sağlayacağı BM/NATO operasyonlarının gereksinimleri göz önünde tutuldu.


 
Altay, modern tanklarda bulunan en güncel teknolojilerle donatıldı.
 
Altay, sahip olacağı müthiş ateş gücü ve isabet oranı, yüksek hareket yeteneğiyle TSK'nin sahadaki en önemli araçlarından biri olacak.
 
Altay tankında tank komutanı, nişancı, sürücü ve doldurucu, yani 4 mürettebat çalışıyor. Altay’ın üzerinde ana silah olarak, pek çok değişik mühimmatı atabilen 120 mm’lik 55 kalibre top mevcut.


 
Ana silah ve yardımcı silahların kontrol edilebilmesi maksadıyla Altay’a özel yeni nesil atış kontrol sistemi çalışmaları ise devam ediyor.
 
Bu sistem sayesinde Altay, hareket halindeki hedefleri dahi son derece yüksek isabet oranıyla vurabilecek.
 
Altay'da, her çeşit tehdide karşı tankı korumak üzere tasarlanan modüler kompozit zırhlar ve mürettebatın kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer tehditlerin olduğu ortamlarda görevlerini gerçekleştirmesine imkan sağlayan yardımcı sistemler de var.

YORUMLAR 66
  • LevRok 5 yıl önce Şikayet Et
    Koc ailesine tessekkürler. Sermaye dagilimi icin BMC ye verilmesine izin verdiler ama bize bir tane Koc degil 50 tane büyük Holding lazimki rekabet edelim. Tebrikler
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    iş tamam bmc işi bitirecek inşaallah motunuda yerli yapacak
    Cevapla
  • yerli ALTAY bmc 5 yıl önce Şikayet Et
    altay bmc kanatları altında emin ellerde dönüşümü muhteşem olucak inşallah.
    Cevapla
  • Ugur 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ,millete ve ümmedi MUHAMMEDE ( SALLALAHU TEALA ALEYHI VE SELLEM) hayırlı ve bereketli olsun, InşaáAllah hu Rahman. Amin
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 5 yıl önce Şikayet Et
    hayirli olsun.iyi bir haber.guclu turkiye tum turk cumhuriyyetlerinin gucudur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle