Kıdemde ‘giriş-çıkış’ oyunu bitiyor

Milyonlara çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı fonu kurulması için start verilirken, yeni dönemde kötü niyetli işverenin "giriş-çıkış" oyunu bozulacak.

Kıdemde ‘giriş-çıkış’ oyunu bitiyor
Kıdemde ‘giriş-çıkış’ oyunu bitiyor
GİRİŞ 09.11.2018 05:59 GÜNCELLEME 09.11.2018 06:14
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

 Mevcut sistemde kıdem tazminatını işveren ödüyor. Ancak çok sayıda işveren tazminat ödememek için işçilere kısa süreli giriş çıkışlar yaptırıyor. Yeni düzenleme ile bunun önüne geçilirken, kısmi çalışanlara da kıdem tazminatı verilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılacak.

Mevzuata göre; kıdem tazminatında 3 kişiye kadar çalışanı bulunan esnaf ve sanatkârların yanındaki işçiler kapam dışında. Yeni sistemde kıdem tazminatından yararlanan işçi sayısı artacak.

 

 

YORUMLAR 14
  • bjk5656 5 yıl önce Şikayet Et
    rehabilitasyonlarda belirli süreli çalışan öğretmenlerin sözleşmesi bittiğine öğretmen yenilemiyorsa tazminat hakkı yok buda düzeltilecekmi çok mağdur durumdayız
    Cevapla
  • blt 5 yıl önce Şikayet Et
    kamuda çalışanlar bile kıdemlerini alamıyorlar özelde çalışanlar nasılsın alsın :) adalet 0
    Cevapla
  • Cemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut oranları işveren lehine aşağı çekerek mi yapılacak
    Cevapla
  • Türkiye, 5 yıl önce Şikayet Et
    Denizde sezonluk çalışan vatandaşların hali duman. Geçtim tazminat almalarını, insanların sigortasını yapmıyorlar. Bir sohbet esnasında birinci ağızdan alınmış bilgidir. Bu ve bunun gibi çalışanlara da sahip çıkılması gerekiyor.
    Cevapla
  • Fırtına 61 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok sayıda işveren tazminat ödememek için işçilere kısa süreli giriş çıkışlar yaptırıyor. Bu kısmen doğru olabilir. Peki devletimiz neden bu konuda bir çalışma yapmıyor da, uzun süreli çalışanların kıdem tazminatlarını almaya hak kazananlara belli şartlar getiriyor? Üstelik bunu geriye dönük olarak yapıyor. Diğer taraftan bu parayı hak eden çalışanlar için 65 yaş sınırı, paranın belli bir kısmını ya da öldükten sonra yakınlarına bu parayı verme gibi şartları neden getiriyor? Böyle bir düzenlemeyi asla doğru bulmuyorum... Lütfen emeğimize göz dikmeyin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle