Ceza alan Moody's yine sahnede

Tutarsız açıklamaları nedeniyle Ağustos ayında 16,25 milyon dolar ceza alan ABD'nin tetikçi kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin 2019'da daralmaya gideceğini savundu.

Ceza alan Moody's yine sahnede
Ceza alan Moody's yine sahnede
GİRİŞ 08.11.2018 10:17 GÜNCELLEME 08.11.2018 10:20
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ekonomisinin muhtemelen resesyona girdiğini belirterek, Türkiye’nin 2019 ortasına kadar her çeyrekte daralmasını beklediğini açıkladı. Ancak tutarsız açıklamalarıyla bilinen Moody's'e Ağustos ayında, iç kontrol hataları ve kredi derecelendirme sembollerini açıkça tanımlayıp tutarlı uygulamadığı gerekçesiyle 16,25 milyon dolar ceza kesilmişti.

 

 

Küresel Makro Görünüm: 2019-2020' raporunda Türkiye'nin dış şoklara karşı duyarlı kalmayı sürdürdüğünü belirten derecelendirme kuruluşuna göre, Türkiye ekonomisinde gelecek çeyreklerde ‘sert küçülme' yaşanabilir.

BloombergHT'nin haberine göre, Moody's, Türkiye ve Arjantin ekonomilerinin küçülmesiyle Çin'in yavaşlamasının 2019'da gelişen ülke piyasalarında büyümeyi aşağı çekmesinini beklediğini açıkladı.

 

 

Tutarsızlığı yüzünden ceza almıştı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service'e, iç kontrollerindeki aksatmalar ve kredi derecelendirme notlarını tutarlı bir şekilde uygulama ve tanımlamada eksiklik olduğu gerekçesiyle 16.25 milyon dolar ceza kesmişti.

SEC'ten yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin en büyük kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olan Moody's Investors Service'in, iç kontrol hataları ve kredi derecelendirme sembollerini açıkça tanımlayıp tutarlı bir şekilde uygulamama gerekçesiyle toplamda 16.25 milyon dolar ceza ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

Bağımsız bir danışman tutulacak

Açıklamada, Moody's'in ABD'de konut ipoteğine dayalı menkul kıymetler (RMBS) derecelendirmesinde kullandığı modellerin içerdiği iç kontrol aksaklıklarının giderilmesi için 15 milyon dolar ödemeyi kabul ettiği ve iç kontrollerini değerlendirmek ve geliştirmek için bağımsız bir danışmanı tutacağı kaydedildi.

Kredi derecelendirme kuruluşunun ayrıca derecelendirme sembolleri ile ilgili politikalarını, prosedürlerini ve iç aksaklıklarını yeniden düzenleme karşılığında 1.25 milyon dolar ceza ödemeye razı olduğu aktarılan açıklamada, bunun SEC'in eksik derecelendirme sembollerine yönelik kestiği ilk ceza olduğu belirtildi.

YORUMLAR 16
  • yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Kasım ayı büyük bir durgunluk ile başladı.İş,güç yok.Oturuyoruz.Korkmuyor değiliz hani;durgunluk olmaz inşallah.
    Cevapla
  • ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    sehiplerinin sesi moodys. bizde de bunlara değer veren bir ekonomi kanalımız var o da abd nin sesi bloomberg tv. onlara sorarsanız abd ne diyorsa onu yapalım. yat TC yatalım, sürün Tc sürünelim, .otur TC oturalım. yeter ki kendimize güvenip iş yapmaya yatırım yapmaya kalkmayalım. Her sabah özellikle izliyorum onlara kalırsak bu ülke bitmiş. bu abd ye göbekten bağlı tv kanalımız 90 larda yayın olsaymış ekonomimizin mükemmel olduğunu savunurmuş. o zamanlar abd ne yapmamızı istediyse onu yapardık. iki anahtarımız olacaktı ya o günlerde oldu aldık üçün birini elimizde borç üstüne borç kalmıştı.şimdi şikayet edenler, iki anahtar ne zaman daha çok oldu. 2000 öncesi mi sonrası mı?
    Cevapla
  • Turan 5 yıl önce Şikayet Et
    16 milyar zarar versin, 16 milyon ceza ödesin iyi vallahi,, abd yi aynı zarara sok ben 32 milyonu cebimden vereyim,
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Acilen cin Turkiye rusya katar ve butun iliskide oldugumuz Turkiye yandasi devletlerle moodys gibi degerlendirme not veren sirket kurmaliyiz.
    Cevapla
  • Emine Kodan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu şunlara şöyle OKKALI bir rest çekip bizimle alakalarını tamamen kesemiyoruz... Yazık bize!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle