Araç sahipleri dikkat! Bu akşam indirim geliyor

Bugün akşamdan itibaren benzine litre başına 20 kuruş arasında indirim yapılacağı ve indirimin pompaya yansıyacağı belirtildi.

Araç sahipleri dikkat! Bu akşam indirim geliyor
Araç sahipleri dikkat! Bu akşam indirim geliyor
GİRİŞ 07.11.2018 08:49 GÜNCELLEME 07.11.2018 09:13
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dünyada ham petrol fiyatlarının 85 dolardan 72 dolara inmesi ve dolardaki düşüşle geçen hafta litrede 17 kuruş indirim yapılan benzinde bir müjde daha bekleniyor. Sektör temsilcileri, bugün akşamdan itibaren benzinde litre başına 20 kuruş indirim yapılacağını belirtti.

 

 

İndirim direkt pompaya yansıyacak. Mayıs ayından bu yana akaryakıtta döviz kuru artışının etkisini vatandaşa yansıtmamak için eşel mobil sistemi uygulanmaya başlanmıştı. Bu sistemle kur artışı ÖTV'den karşılanıyordu. Eşel mobil uygulaması benzinde sona erdi. Motorinde de devletin ÖTV alacağının iki hafta içinde tamamlanması bekleniyor. Kasım sonu itibarıyla motorinde de 25 kuruşluk indirimin pompaya yansıtılacağı söyleniyor.

 

 

 

YORUMLAR 14
  • emekçi 5 yıl önce Şikayet Et
    ülkede ticaret %100 dizel araçlarla yapılırken,her kilogram gıdaya motorin fiyatı eklenirken motorinin fiyatı düşürüleceğine benzini düşürmek ne kadar akılcı?
    Cevapla
  • Keklik 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolardan dolayı 1 TL birden zam yapılmıştı derhal geri çekilmesi lazım gerçi kullanım oranı baya düştü ben mesela ayda 600-900 arası yakıt tüketiyordum son 3 ayda 150 ye düşürdüm kim zarar ediyor sizce ?
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    mazota indirim gelmezse piyasada fiyatlar düşmez, nakliye araçları benzin değil mazot kullanıyor, indirim gelmeyince de fiyatları düşürmüyor
    Cevapla
  • avcı 5 yıl önce Şikayet Et
    benzine ikinci indirim motorine indirim yokneden millete dizel araç aldırdılar böylemi
    Cevapla
  • VATANDAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    MAZOT BENZİNİ geçti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle