IKBY'den İran kararı! Durduruldu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımların ikinci paketinin yürürlüğe girmesiyle, İran’dan petrol ihracat ve ithalatını durdurduğunu açıkladı.

IKBY'den İran kararı! Durduruldu
IKBY'den İran kararı! Durduruldu
GİRİŞ 06.11.2018 15:53 GÜNCELLEME 06.11.2018 15:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), ABD’nin İran’a uyguladığı ikinci yaptırım paketinin yürürlüğe girmesiyle Irak - İran Pervizhan sınır kapısından petrol ve petrol ürünlerinin ihracat ve ithalatının tamamen durdurulduğunu bildirdi. Pervizhan sınır kapısı idaresi tarafından yapılan yazılı açıklamada, gıda ticaretinin devam ettiği kaydedildi.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları ile ilgili açıklamalarda bulunan IKBY hükümeti, merkezi yönetimin alacağı kararlara bağlı kalacağını vurgulamıştı. ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından yürürlüğe soktuğu yaptırımlar enerji, finans ve deniz taşımacılığı sektörlerini etkiliyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Bünyamin 5 yıl önce Şikayet Et
    Satılık köleler
    Cevapla
  • Şef 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş abd yaptırımlarına uymak zorunludur neredeyse mesela türkiye rest çekti rusya ve iran için hatta katar için ama kuzey kore için çekemedi mesela suan türkiye kuzey koreye yaptırım uyguluyo yani gene türkiyede bi nebze rest çekme gücü var ama ırak gibi ve bölgesel yerler buna hayır dicek gücte degiler nitekım anlasmalar var
    Cevapla
  • IRAGA BAGLI 5 yıl önce Şikayet Et
    Irak ÖZERK kürd bölgesi Iraga Bağlı Özerk bir devlettir
    Cevapla