Türk mühendisler tasarladı! ANKA o ülkeye gidiyor

Türk mühendislerince tasarlanarak üretilen İHA Anka'nın birebir benzetimli maketi, Endonezya'da 7 Kasım'da başlayacak Indo Defence Fuarı'nda sergilenecek

Türk mühendisler tasarladı! ANKA o ülkeye gidiyor
Türk mühendisler tasarladı! ANKA o ülkeye gidiyor
GİRİŞ 05.11.2018 11:38 GÜNCELLEME 05.11.2018 12:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Endonezya'da 7 Kasım'da başlayacak Indo Defence Fuarı'nda boy gösterecek.

TUSAŞ'tan yapılan açıklamaya göre şirket, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 7-10 Kasım'da düzenlenecek Indo Defence Fuarı'na katılacak.

Daha önce Endonezya'da görüşmeler yapan TUSAŞ, bu kez Türk mühendislerince tasarlanarak üretilen insansız hava aracı (İHA) Anka'nın birebir benzetimli maketini fuarda sergileyecek. Fuar vesilesiyle bölgede başlattığı faaliyetlerini pekiştiren adımlar atacak olan şirket, Tayland, Tayvan, Filipinler, Brunei, Singapur ve Malezya'yı da içine alan bölgedeki iddiasını somutlaştıracak.

 

Bu yıl Anka başta olmak üzere tüm ürünleri kapsayacak nitelikte Türkiye-Endonezya İş Birliği Günleri düzenleyen TUSAŞ, bu ülkeyi ihtiyaç duyduğu uydu kontrollü, orta irtifa uzun havada kalışlı Anka ile buluşturmak istiyor. Şirket, bölge ülkeleri ve Endonezya'da, üniversiteler de dahil olmak üzere savunma ve havacılık alanındaki ikili iş birliklerini kuvvetlendirmeyi hedefliyor.

YORUMLAR 1
  • Aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    Filipinlere hiç bir askeri araç gereç satılmamalı
    Cevapla