İranlılar Karadeniz'i keşfediyor

İran'da faaliyet gösteren yaklaşık 40 turizm acentesinin temsilcisi, Trabzon'da bir araya geldikleri sektör ilgilileriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

İranlılar Karadeniz'i keşfediyor
İranlılar Karadeniz'i keşfediyor
GİRİŞ 04.11.2018 09:19 GÜNCELLEME 04.11.2018 10:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat  Hacısalihoğlu, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İran ve Doğu  Karadeniz arasındaki iş birliğinin asıl amacının karşılıklı turizm ve ticareti  geliştirmek olduğunu söyledi.

Ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesinin iki ülke arasında yakın  ilişki kurmayı çok daha kolaylaştıracağını vurgulayan Hacısalihoğlu, "Trabzon,  Arap ülkeleri ile turizmde çok hızlı bir gelişme sağladı. Başlangıçta 3-5 bin  turistle başlayan Arap turist hareketi zamanla artış gösterdi ve artık Trabzon'a  yılda 500 binin üzerinde Arap turist geliyor." dedi.

 

 

Suat Hacısalihoğlu, bu başarının İran ile da yakalanması gerektiğine  işaret ederek, "İran ve Trabzon arasında turizm ve ticari ilişkilerin  başlatılması iyi tanıtımla sağlanabilir. Acentelerimiz karşılıklı iş birliğinin  geliştirilmesinde çok önemli çalışmalar gerçekleştirebilir. Karşılıklı  yapacağımız etkili tanıtımın olumlu sonuçlarını hep beraber görürüz." diye  konuştu.

İran ve Doğu Karadeniz arasında yapılacak karşılıklı tanıtımların  başarıya uluşmasında ve koyulacak hedefleri yakalamada ulaşımın çok büyük önem  taşıdığının altını çizen Hacısalihoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Karşılıklı otobüs ve uçak seferlerini geliştiremezsek, yapacağımız  tanıtımın anlamı olmaz. Acentelerimizin ulaşım konusundaki çalışmalarını  önemsiyor ve bu yöndeki çalışmaları destekliyoruz. Tebriz ve Trabzon arasında  haftada toplam 4 sefer için görüşmelerimiz devam ediyor. Bizi çok yakından  ilgilendiren bir diğer konu da turizmle başlayan ticaretin geliştirilmesidir. O  bakımdan turizm hareketi içerisinde daha çok iş adamlarını değerlendirmemiz  önemli. Eski fotoğraflara bakıldığında Trabzon Tebriz Lojistik Ticaret Projesi  fotoğraflarını görebilirsiniz. Bu, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ne  kadar önemli olduğunu göstermektedir. Turizm hareketini başlatırken bunun  içerisinde ticaretin ön planda tutulması gerekiyor. İran ile turizm hareketinin  başarıya ulaşması için Türkiye tarafı olarak elimizden geleni yapmaya hazırız."

Toplantıya, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza  Bagbondori, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Doğu Karadeniz  Kalkınma Ajansı Trabzon Yatırım Destek Ofisi Birim Başkanı Mehmet Akif Eraslan,  TÜRSAB Yöre Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, İBK Turizm Sahibi Sezgin  Bahçekapılı ve İran'dan gelen 40'a yakın turizm acentesinin temsilcisi katıldı.

Heyetin, Trabzon'daki turistik mekanları ziyaret ettikten sonra Ordu  ve Samsun'da da sektör ilgilileriyle toplantı yapacağı bildirildi.

YORUMLAR 5
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    iranda başı kapalılar.. burada açıklar..
    Cevapla
  • Yeter 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara sakın bir karış toprak satmayin bu araplara sakin trabzon u tamem kaybedersiniz
    Cevapla
  • Sahipkran 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu uyarıyı yapmak için çok geç kaldın...
    Cevapla
  • nuri 5 yıl önce Şikayet Et
    onlar arap değil. kanunlar izin veriyor sen kimsin?
    Cevapla
  • Maşallah 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelsinler gelsinler döviz lazım Tr ye
    Cevapla