Bendevi Palandöken: Kara paket kaçağı artırır

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara satışında “Kara-düz paket” ve “Kapalı Dolap” uygulamalarına ilişkin Meclis’te görüşülen Kanun Teklifi’nin yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

Bendevi Palandöken: Kara paket kaçağı artırır
Bendevi Palandöken: Kara paket kaçağı artırır
GİRİŞ 03.11.2018 16:07 GÜNCELLEME 03.11.2018 16:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

31 Ekim tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclis’ine gönderilen “Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” dün Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.

2 milyon esnafın çatı örgütü olan TESK’in Başkanı Bendevi Palandöken teklifin bu şekilde yasalaşmasının küçük esnafı zora sokacağını ileri sürdü. Türkiye’de yaklaşık 200 bin bakkal esnafı olduğu ifade edilirken ortalama kar marjlarının ise yüzde 5 ile 8 arasında olduğu ifade ediliyor.

Palandöken şöyle konuştu: “Kanun Teklifinde yer alan “kara paket” ve “kapalı dolap” uygulamaları hali hazırda ekonomik zorluklar ile boğuşan esnafımızı daha da zora sokacak. Bunlar; kaçağı artıracak, esnafa ek maliyet getirecektir. Enflasyon canavarıyla mücadele eden esnafımız ayın sonunu zor getiriyor. Bu uygulamalar esnafın gelirini daha da düşürür. Milletvekillerimizden yardım istiyoruz. ”

DÜZENLEME NASIL UYGULANACAK

Düz paket, teklifte şöyle tarif ediliyor: “Marka, paketin sadece bir yüzeyine ve bu yüzeyin yüzde 5'ini aşmayacak şekilde yazılacak. Paketlerin üzerine markanın logosu, simgesi veya sair işaretleri konulamayacak. Bu kurallar, birden fazla paketi bir arada bulunduran tütün ürünleri kutuları için de geçerli olacak.”

Kapalı dolabın tarifi ise şu şekilde: “Tütün ürünleri kapalı dolaplarda, kişilerin ulaşamayacağı ve göremeyeceği şekilde satışa sunulacak.”

YORUMLAR 1
  • yerli zehire son 5 yıl önce Şikayet Et
    Nasılki bazı meslekler yok olduysa sigaranında tütününde satışı üretimi yasaklanmalı kökü kazınmalı türkiye örnek olmalı dünyaya. Tütün yüzünden Kanserli toplum olmasın.
    Cevapla