Ve Türkiye seri üretime geçiyor!

Denizlerimizde caydırıcılığı artırmak için yerli imkanlarla geliştirilen bir projede daha seri üretime geçiliyor.

GİRİŞ 02.11.2018 10:40 GÜNCELLEME 02.11.2018 11:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ATMACA seyir füzelerinin seri üretim sözleşmesi SSB ile Roketsan arasında imzalandı. Atış kontrol sistemleri ve diğer ekipmanların üretimini de Aselsan yapacak. ATMACA, Türkiye’nin ilk deniz füzesi olma özelliğini de taşıyor.

Satıhtan Satha Güdümlü Mermi Tedariki (ATMACA) Projesi Seri Üretim Sözleşmesi Savunma Sanayii Başkanlığı ile Roketsan A.Ş. arasında imzalandı. Savuma Sanayii Başkanlığı’nda gerçekleştirilen törene, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk Silahlı Kuvvetleri, Roketsan ve Aselsan yetkilileri katıldı.

 

 

ATMACA Projesi, Deniz Kuvvetlerimizin MİLGEM platformlarında konuşlandırılacak gemiden gemiye seyir füzesi ihtiyacına yönelik başlatıldı. ATMACA seyir füzeleri Roketsan, atış kontrol sistemleri ve diğer ekipmanlar Aselsan tarafından yerli imkanlarla geliştirildi. İmzalanan sözleşme kapsamında da füzelerin seri üretimleri Roketsan, atış kontrol sistemi ile gerekli donanım ve yedek malzemelerin üretimleri Aselsan tarafından gerçekleştirilecek.

Üretilen sistemler İ Sınıfı MİLGEM Platformuna entegre edilecek. ATMACA, Türkiye’nin ilk deniz füzesi olma özelliğini de taşıyor. 

YORUMLAR 7
  • krall 5 yıl önce Şikayet Et
    insallah menzili artirmak nasibi ile en fazla 1500 km menzilli olmalı 220 km yetmez abd bizi vurabilecek kapasitede bir kitalaarasi fuze yapiyorsa bizimde abd gibi yapmamiz gerekiyor gec kaliyoruz....
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis bir müjde daha verdi.SİPER adı verilen ilk hava savunma füzemiz yani milli S 400 ler en geç 2021 de Ordumuzun hizmetinde.İşte ben bunun için vazgeçemiyorum REİS ten.Savunma sanayisinde Destanlar yazılıyor Maşallah Süphanallah.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün devlet yetkililerine sesleniyorum. Türkiye kendi yerli ve milli çok güçlü ve en iyi hava savunma sistemini bir an önce geliştirmeli. Eğer bunu yaparsak her türlü tehtidi bertaraf ederiz. Uzun menzilli balistik savunma ve saldırı füzeleri yapmalıyız.
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Siper yolda karseşim.2021 de hava savunma füzesi yani milli ve yerli S 400 Başkan müjdeyi verdi.
    Cevapla
  • Yazar 5 yıl önce Şikayet Et
    Çıldır Yunan, çıldır İsrail
    Cevapla
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Menzili nedir
    Cevapla
  • Atmaca 5 yıl önce Şikayet Et
    220 km kardeşim. Ancak etkili olduğu 190 km diye savunma sanayi sitesinde bir mühendis tarafından kesin bilgi diye paylaşıldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle