Petrol seferberliği... 7 sahada arama yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak`ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde duyurduğu petrol arama seferberliği hız kesmeden devam ediyor.

Petrol seferberliği... 7 sahada arama yapılacak
Petrol seferberliği... 7 sahada arama yapılacak
GİRİŞ 01.11.2018 10:59 GÜNCELLEME 01.11.2018 11:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ, 7 sahada  petrol arama ruhsatı almak için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri  Genel Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

Genel Müdürlüğün konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

 

DÖRT BİR KOLDAN SEFERBERLİK SÜRÜYOR

Sadece petrolde değil doğal gazda da arama çalışmaları sürüyor. Türkiye'nin envanterine kattığı yeni nesil sondaj gemisi Fatih, ilk sondaj seferine dün çıktı.

Fatih'in 6. nesil üst düzey teknolojiye sahip bir gemi olduğunu ve aktif konumlandırma sistemi sayesinde 6 metre yükseklikteki dalga boyunda bile sabit kalarak operasyonlarını sürdürebildiğini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Gemimizin 'upgrade' edilme sürecinde, sondaj ekipmanları, kuyu kontrol sistemleri, dinamik pozisyonlama sistemleri, gemi iticileri ve gemi jeneratörlerine varıncaya kadar gerekli tüm teknik aksamı yenilendi. 

Bu çalışmaların ardından Fatih, kendi sınıfındaki 16 gemi arasından sıyrılarak böylesine yüksek teknolojiye sahip dünyanın ilk 5 gemisi arasına girdi. Bütün operasyonlarımızı uluslararası kural ve düzenlemelere göre gerçekleştireceğiz. İş güvenliği standartlarımız en üst düzeyde olacak. Sondaj esnasında çevreye, deniz yaşamına ve canlılara hiçbir zarar vermeyen çevre dostu bir teknoloji kullanacağız" bilgisini vermişti.

SEFERBERLİĞİ ALBAYRAK BAŞLATMIŞTI
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde Türkiye'de petrol arama seferberliği başlatmıştı. 
 
Albayrak Mayıs ayında yaptığı konuşmada şunları söylemişti:
"Yeni dönem başlıyor. Önümüzdeki  dönem Şemdinli'den Cizre'ye kadar, kuzeyde Van'dan Siirt'e kadar alan içinde çok  yoğun uçakla gravite veri toplama işlemine başladık. Bu çok önemli bir adım. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen adım. Uçakla bölgede gravite verileri  toplayacağız, hem de kara sismik detaylı çalışmaları yoğunlaştırarak uzun yıllardır halkımızın konuştuğu sınır bölgemizdeki yer altında ne var, bu  adımlarla inşallah Türkiye'nin gelecek yıllarına her alanda olduğu gibi enerji, yer altı kaynakları, madencilik alanında da sağlam bir adım atacağız."

YORUMLAR 7
  • dozer 5 yıl önce Şikayet Et
    Zamani geldi indallah
    Cevapla
  • Ankaralı 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti kara,deniz,ve ikili anlaşmalarla petrolü ve doğalgazı olan ülkelerde 15 000 metreleri delebilen, derin sondaj teknolojisi ile sondaj teknoloji ile eğitilmiş personelimizle, enerjide cari açığımızı kapatabilmemiz için, yıllık enerji için dış ülkelere 55 milyar dolar para harcamamızı mutlaka ülke ekonomimize kazandırarak, enerji için ülkenin 80 milyon öz evladı fedakarlık açısından ne gerekiyorsa yapmalıyız, gerekli ise 10-20 adet derin sondaj gemileri,araçları,vb. ne lazımsa ülkemizin ihtiyacı,refahı,ve huzuru için mutlaka yapmalıyız. Allah yardımcımız olsun...
    Cevapla
  • kubra yasar 5 yıl önce Şikayet Et
    Hem petrolu bulmak nasip olir inşallah hemde bor'u kullanmak. Bor çok daha değerli kullanabilicek muhendislerimiz mutlaka vardır.
    Cevapla
  • hakl 5 yıl önce Şikayet Et
    Abdulhamid zamanında var olan teknoloji ile petrol olan yerler haritalandırılmıştır. malesef türkiye sınırlarında çok fazla petrol yatakları yok. Ama tabi şimdiki teknoloji farklı var da olabilir ki Olmalı. inşallah vardır.
    Cevapla
  • erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    irak ve Suriye deki petrolün ana damarı Türkiye de.adiyaman Batman Antep maras siirt Urfa Mardin arazi hep petrol.bulun artık yabancı şirketleri sokmayn.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle