İndirme destek: Tam zamanında yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan piyasaya vergi indirimi müjdesinin ardından iş dünyasından da açıklamalar peş peşe geldi.

İndirme destek: Tam zamanında yapıldı
İndirme destek: Tam zamanında yapıldı
GİRİŞ 01.11.2018 09:53 GÜNCELLEME 01.11.2018 09:58

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan piyasaya vergi indirimi müjdesi geldi. Beyaz eşyada ÖTV sıfırlandı, oto ÖTV’sinde de 15 puanlık indirim yapıldı, mobilyada KDV düştü.

İndirim açıklamasının ardından iş dünyasından da yapılan indirimlere destek geldi. Yapılan açıklamalarda taleplerinin karşılık bulduğu ve hamlenin tam zamanında geldiği yorumlarında bulunuldu. 

 

 

DEVLET ÖZEL SEKTÖRÜN YANINDA

“Piyasalardaki durgunluktan öncelikli olarak etkilenen otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konut gibi sektörlerin desteklenmesine ilişkin taleplerimizin karşılık bulduğunu gördük. Devletimizi özel sektörün yanında görmekten mutluyuz. TOBB camiası olarak özel sektörümüzün sorunlarını, ilgili mercilere aktarmaya ve birlikte çözüm önerileri geliştirmeye devam edeceğiz.”

TAM ZAMANINDA HAMLE YAPILDI

Ekonomi yönetimi mobilya, beyaz eşya, otomotiv ve inşaat gibi istihdam kapısı olan sektörlerde tam zamanında bir hamle gerçekleştirdi. Vergi indirimi fırsatını hem tüketiciler hem de Türk iş dünyası çok iyi değerlendirecektir.”

‘ÖNEMLİ BİR ADIM’

Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Bilaloğlu, yıl sonuna kadar otomotivdeki ÖTV oranlarında yapılan ayarlamaların, sektörün korunarak geliştirilmesi, küresel anlamda da rekabet gücünü sürdürebilmesi ve desteklenmesi adına kıymetli bir gelişme olduğunu belirtti. Bilaloğlu, “Sektörümüz de içerisinden geçilen bu süreçte ülkemiz yararına üzerine düşeni yapmaya devam edecek” dedi. 

Toyota Türkiye Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt da, “Hareketli geçmesi beklenen Kasım ve Aralık ayları öncesinde böyle bir hamle tam da zamanında geldi” ifadesini kullandı. 

Peugeot Genel Müdürü İbrahim Anaç da, bu indirimle son iki ayda satışların yüzde 40-50 artacağını öngördü.

SİMİT UCUZLUYOR

Susam ithalatında gümrük vergisinin sıfırlandı. Sanayiciler bunun helva, tahin, simit fiyatına indirim olarak yansıyacağını açıkladı.