Erdoğan'ın açıkladığı isme 13 bin TL'lik teklif

Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak yeni havalimanı için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan isim internette söz konusu ada yatırım yapan girişimcileri de hareketlendirdi. Vakti zamanında bugünün parasıyla 54 TL’ye alınan isim için şimdiye kadar verilen en yüksek rakam ise 13 bin TL.

Erdoğan'ın açıkladığı isme 13 bin TL'lik teklif
Erdoğan'ın açıkladığı isme 13 bin TL'lik teklif
GİRİŞ 31.10.2018 10:37 GÜNCELLEME 31.10.2018 10:37

2014 yılında temeli atılan ve ilk etabının 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan yeni havalimanına ilişkin uzun zamandan beridir yürütülen isim tartışmaları da sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni havalimanın isminin 'İstanbul' olacağını açıkladı.

İsminin açıklanmasının ardından havalimanın girişine de 'İstanbul Havalimanı' ve 'İstabul Airport' yazılı yeni tabelalar da asıldı.

 

İsmin açıklanmasıyla gözler girişimcilerin yeni yatırım alanlarından biri olan domainlere çevrildi.

Resmi bir teklif yok

Yeni havalimanını işletecek olan İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.'nin ismin açıklanmasının ardından internette hangi isim üzerinden hareket edeceği belli değil. 'istanbulhavalimanı.com' ve 'istanbulairport.com' alan adlarının sahipleri ise henüz kendileri ile bir görüşme olmadığını ifade ediyor.

5 yıl önce 100 TL'ye aldı

istanbulhavalimanı.com'u 5 yıl önce 100 TL'ye satın aldığını belirten internet girişimcisi Erol Tugaytimir, yeni havalimanın açıklanmasının ardından kendisine İGA tarafından teklif gelmediğini ancak farklı bireysel yatırımcılardan kendisine alan adını satması yönünde çok sayıda teklif geldiğini belirtti. Tugaytimir, alan adını iyi bir teklif gelmesi halinde satabileceğini de kaydetti.

13 bin TL'lik teklif

Kuruluş alanı, yolcu sayısı ve teknik detaylarıyla bir çok ilki bünyesinde barındırarak dünyanın en büyüğü olacak havalimanını uluslararası alanda ifade etmek için kullanılan İstanbul Airport'un internet alan adı olan 'istanbulairport.com'u 10 dolara (54 TL) satın aldığını belirten Yazılım Mühendisi Aslan Özçakır ise kendisine birinin rakamı 2 bin euro (yaklaşık 13 bin TL) olmak üzere çok sayıda teklif geldiğini belirtti.

Kiralamayı düşünüyor

17 yıl önce gündemde böyle bir havalimanı yokken bu ismi satın aldığını belirten Özçakır, şimdilik bu alan adını satmayı düşünmediğini belki içerik üretebileceği bir siteye dönüştürebileceğini ya da talep olması halinde kiralama formülü ile de verebileceğini belirtiyor.

8 isim öne çıkmıştı

Yeni havalimanın ismine yönelik yapılan anketlerden İstanbul'un yanı sıra Abdülhamid, Atatürk, Medeniyet, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Hazarfen Çelebi ve Yavuz Sultan Selim isimleri öne çıkmıştı.

Büyük taşınma Aralık’ta

Tüm havayolu şirketlerinin tarifeli uçuşlarının taşınma tarihi 30-31 Aralık olarak belirlendi. THY, Atatürk Havalimanı kapatılana kadar ISL kodunu kullanacak olan yeni havalimanından Ankara, Antalya, İzmir, Kuzey Kıbrıs ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye uçuşlar gerçekleştirilecek. Bu uçuşlarda iç ya da dış hata bağlantılı uçmak isteyenlere bilet satılmayacak. Diğer tüm uçuşlar Atatürk Havalimanı'ndan yapılmaya devam edecek.

200 milyon yolcu kapasitesi

3 pist, bir terminal binası, içinde alışveriş merkezi, kafe, restoran ve perakende satış noktalarını barındıran Airport City'den oluşan ilk fazının açılışı yapılan İstanbul Yeni Havalimanı'nın geri kalan üç fazının da tamamlanmasıyla yolcu kapasitesi 200 milyona kadar çıkacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK