İki ülkeye altın transferi başladı!

İsviçreli altın yatırım firması Matterhorn Varlık Yönetimi kurucusu Egon von Greyerz, eylül ayında batılı merkez bankalarından Çin ve Hindistan piyasalarına altın transferi yaşandığını bildirdi.

İki ülkeye altın transferi başladı!
İki ülkeye altın transferi başladı!
GİRİŞ 31.10.2018 10:03 GÜNCELLEME 31.10.2018 10:03
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

King World News'e konuşan von Greyerz, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
 
"Geçen ay (eylül 2018) İsviçre'ye altın girişi olduğunu gördük. Daha sonra (bu altınlar) Asya ve Hindistan piyasalarına ihraç edildi. Geçen ay, (İsviçre'ye) ithal edilen altının yüzde 70'i Londra ve ABD'den geldi. Yine İsviçre'nin İngiltere ve ABD bankalarından 400 onsluk külçeler aldığını ve bunları bir kiloluk külçeler halinde çevirip Asya piyasasına gönderdiğini görüyoruz. Geçen ay, madenlerden çok az alım yapıldı. Altın alımlarının çoğu Londra ve New York'tan gerçekleştirildi.
 
Bu bize şunu kanıtlıyor: (Batılı) merkez bankaları kendi fiziksel altınlarını ya dışarıya kiraya veriyorlar ya da üstü kapalı şekilde satıyorlar ve normalde Londra ve New York'ta durması gereken altınlar piyasaya çıkıyor. Bankalar, altını (Batılı) merkez bankalarından alıyor ve karşılığında sadece bir (altın) borç senedi veriyor. Şimdi bu altın İsviçre üzerinden Çin ve Hindistan'a gidiyor ve asla oradan geri dönmeyecek. Ne Çin ne de Hindistan altını asla geri göndermeyecek.
 
Öyle ise ne olacak? Muhtemelen ellerindeki gerçek altının çoğunu kiraya vermiş olan bu (Batılı) merkez bankalarının elinde sadece bankalardan aldıkları (altın) borç senetleri var ve bankalar gerçek altını asla geri alamayacak. Bu altın piyasasında büyük bir dengesizlik oluşturan yeni bir daralma demek. Tüm finansal sistem (yeni bir krize girdiğinde) bu durum altın fiyatı üzerinde yukarı yönlü inanılmaz bir baskı oluşturacak. Ve o gün yaklaşıyor."
 
Yatırımcılarına İsviçre'de fiziksel kıymetli metal saklama hizmeti de sunan Matterhorn firmasının tüm dünya genelinde müşterileri bulunuyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu demekdir ki bati bitti
    Cevapla
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Kadir Mısıroğlu yahudi Çin'e taşınıyor dedi. Alın size ispatı.
    Cevapla
  • extremetürk 5 yıl önce Şikayet Et
    2008 lehman brothers ile patlak veren krizden beri bariz şekilde mali olarak ,öncesi ise teknolojik ve sınai yatırımlar ile başladı hızla devam ediyor yeni süper güç çin, usa bitti,uzatmaları oynuyor ne koparabilirse.
    Cevapla
  • kerm 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani sonuç olarak altın fiyatı yükselecek mi? Şu anda iniş var.
    Cevapla
  • yakındabirkaçay 5 yıl önce Şikayet Et
    çok fena uçacak , ama öyle böyle değil, salman krizi , amerikan bağımsızlığı, iran petrolü, dolardan kaçış...
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Isviçre çok büyük bir hırsız ülke. Bizim altınlarda burada . Iki tane şirkete altın yerine para vererek üçkağıtçılık yaptılar. Osmanlımızın ALTINLARI geri iade edilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle