İstanbul Havalimanı'nda ilk uçuş gerçekleşti!

İstanbul Havalimanı'nda ilk ticari uçuş Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Ankara seferiyle bugün başladı

GİRİŞ 31.10.2018 09:15 GÜNCELLEME 31.10.2018 15:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İlk uçuşa tanıklık edecek olan yolcular sabah erken saatlerinde havalimanına geldi.  THY saat 11.30'da gerçekleştirilecek ilk seferini Boeing 777 tipi geniş gövdeli uçakla yaptı. İlk uçuşta 340 yolcu olduğu belirtildi.

 

 

İkinci sefer ise Boeing 737-800 tipi uçakla Ercan Havalimanı'na olacak. İstanbul Havalimanı'na ilk inecek uçak ise saat 14.15'te Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı.

İLK UÇUŞUN İLK YOLCULARI  

Tarihi uçuşa Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, nişanlısı Tuğçe Saatman ile katıldı.


Tarihi uçuş için havalimanına gelen yolcular heyecanlı olduklarını ifade ettiler.

İsmail Arat, "Ankara'da yaşıyorum. İstanbul Havalimanı'ndan yapılacak ilk uçuşta yer aldığım için çok mutluyum. Havaist otobüsleriyle Atatürk Havalimanı'ndan buraya geldim. İlk otobüsle sabah saat 06.00'da hareket ettim ve 40 dakikada İstanbul Havalimanı'na geldik" dedi.

Alman vatandaşı Tino Delker ise, "Çok heyecanlıyım. Birinci yolcu da oldum çok mutluyum. Havalimanının dizaynı çok güzel ona dikkat ettim. Çoğu şeyi modern ve yepyeni" diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'ndan yapılan ilk uçuşa katılan yolcuları uğurluyor. Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne çıkan Bakan Turhan, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Turhan İstanbul Havalimanı'ndan yapılan ilk uçuşa katılan yolcuları uğurluyor

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • alp 5 yıl önce Şikayet Et
    selamünaleyküm...hayırlı uğurlu olsun...sayın cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun...yolunuz açık olsun...selamünaleyküm...
    Cevapla
  • Denizlili 5 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun inşallah.. ancak daha yapılması gereken çok şey var.. pist işaret ve işaretçileri.. pist ikaz ve lambaları, çevre temizliği.. molozların kaldırılması, yeşillendirme, bence biraz acele ettik sanki, yada taşeron firmalar sadece teminal için gerekli özeni göstermiş, peyzaj, şart.. bahara kadar inşallah biter..
    Cevapla
  • Kūrt Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli olsun ūlkemize.fakat zūrih Thy yaz ucuşlari cok pahali.mesela diyarbakir denizli iki būyūk bir cocuk 1700 frank cok pahali cokk.
    Cevapla
  • Merdiven 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşünsene, Türkiye nin bir kaç kat üzerine eklendiğini. Şuan zemindeyiz, torunlara varmadan ikinci, torunlarla üçüncü, torunların nesli ile dünyaya merkez olan bu yurdun dubleksini yaptığımızı... Hayal yitik olana merdivendir.
    Cevapla