Trump bu kez kendi ülkesini tehdit etti!

ABD borsalarında son yaşanan hareketlere ilişkin yorumlarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, "Eğer hisselerinizin düşmesini istiyorsanız kesinlikle Demokratlara oy verin" dedi.

Trump bu kez kendi ülkesini tehdit etti!
Trump bu kez kendi ülkesini tehdit etti!
GİRİŞ 30.10.2018 17:29 GÜNCELLEME 30.10.2018 17:29
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya yoluyla yaptığı değerlendirmede seçimlerden beri hisse senedi piyasalarının çok yükseldiğini, şimdi ise yükselişe ufak bir ara verildiğini belirtti.

Trump; "İnsanlar ara seçimlerde ne olacağını görmek istiyor. Eğer hisselerinizin düşmesini istiyorsanız kesinlikle Demokratlara oy vermenizi öneririm. Onlar Venezuela'nın finansal modelini istiyorlar; yüksek vergi oranları & açık sınırlar" şeklinde değerlendirme yaptı. 

ABD Borsaları ekim ayında sert düşüş kaydetti. Dow Jones Sanayi Endeksi bu ay yaklaşık %6 düşerken S&P 500 Endeksi de %7.5 oranında düştü.

'SEÇİMLERİ DEMOKRATLARIN KAZANMASI PİYASA İÇİN OLUMSUZ OLUR' 
 
Öte yandan uluslararası piyasalarda 'yatırım gurusu' olarak tanınan Mobius Capital kurucusu Mark Mobius, ABD'de kasım ayında gerçekleşecek ara seçimlerde Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluğu kaybetmesinin ABD piyasaları için olumsuz olacağını, düzeltmenin devam edeceğini bildirdi.
 
Mobius "Demokratlar Kongre'de çoğunluğu kazanırsa bu ABD piyasaları için kötü olur" dedi. Mobius, Başkan Donald Trump'ın daha fazla vergi reformu yapmak istediğini, orta sınıf için vergileri düşürmek istediğini belirterek "Eğer bunları yapamazsa piyasalar için olumsuz olur, daha fazla düzeltme görebiliriz" diye konuştu.
 
6 Kasım'da gerçekleşecek kongre ara seçimlerinde kongrenin her iki kanadını da elinde bulunduran Cumhuriyetçilerin, Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluğu Demokratlara kaptırabileceği yönündeki tahminler güçleniyor.

YORUMLAR 23
  • adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    trump siyasetçi değil çünkü sinsi sinsi hareket etmiyor, amerikanın çirkin yüzünü tüm dünyaya gösteriyor
    Cevapla
  • Cemal 5 yıl önce Şikayet Et
    bir kendi ailesini, ana babasını tehdit etmediği kaldı manyak mıdır nedir?
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam ne ysptığını bilmiyor ülkesini saçma sapan yöneyiyor de buna oy verşyorlar
    Cevapla
  • SIFIR3 5 yıl önce Şikayet Et
    Delidir ne yapsa yeridir
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD tüm dünyayı karşısına alma pahasına siyonizmin elinde bir oyuncağa, bir maşaya dönüşmüş durumda. Kendi halkının en az yarısı bu gidişata karşı. Ülke sapık Evanjelist doktrininin tahakkümü altında ve ABD yeryüzünde hızla yalnızlaşıyor. Başa geçen kişinin ne siyasetten, ne de devlet yönetiminden haberi var. Akl-ı Selim çoktan yitirilmiş. Başkan’ın etrafındaki bürokrat kadro çoktan ağını örmüş durumda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle