Finansbank'tan sıfır faizli kredi

Finansbank'tan “sıfır faizli kredi” uygulaması. CardFinans müşterileri, kredi kartı ile alışveriş yapmanın yanı sıra, verecekleri ekstre bakiyesi sözüne karşılık kredi kartı limiti içerisinde sıfır faizle kredi çekebilecek.

Finansbank'tan sıfır faizli kredi
Finansbank'tan sıfır faizli kredi
GİRİŞ 16.10.2007 15:44 GÜNCELLEME 16.10.2007 15:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yeni özellikleri ile Türkiye'nin “ilk” bireysel finansman kartı olan CardFinans'ın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, CardFinans'ın Türkiye'de kredi kartı sektöründe yüzde 8'lik paya sahip olduğunu ve yıllık 8,8 milyar YTL'nin üzerinde işlem hacmi yarattığını söyledi.


Şahinbaş, CardFinans'ın pazara sunulmasının ardından geçen 7 yıl sonunda kart sayısının 2 milyon 900 bine yükseldiğini ve kart pazarının liderleri arasında yerlerini aldıklarını belirtti.


Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şahinbaş, sıfır faizli kredi vererek kredi kartından yaptıkları karın bir kısmını müşterilere kullandırmış olduklarını, ancak ciro artışı ile karlarını artıracaklarını düşündüklerini vurguladı.


Başka bir soruya karşılık da Şahinbaş, “Başka karttan CardFinans'a geçince diğer bankalara olan kredi borcunuzu bize transfer etmiş oluyorsunuz. CardFinans'a geçince zaten sıfır faizli krediyi almış olacaksınız” dedi.


Şahinbaş, “2009'daki hedefimiz, kredi kartı dahil bireysel kredi tarafında çift haneli pazar payına ulaşmak. Şu anda konut kredisinde pazar payımız yüzde 10'un üzerinde. Otomobil kredisinde yüzde 8. CardFinans'ta pazar payını yüzde 8'in üzerinde kapatacağız. 2009'da yüzde 10'un üzerinde pazar payı hedefliyoruz” dedi.


“Bugün toplanacak Para Kurulunun ne kadarlık faiz indirimi yapacağını öngörüyorsunuz?” şeklindeki soru üzerine de Şahinbaş, şunları kaydetti:
“0.50 puanlık faiz indirimini piyasa almış durumda. 0.25 puanlık faiz indirimi de 1 puanlık faiz indirimi de sürpriz olur. Dünya piyasalarındaki gelişmeler, artı Türkiye'nin Irak'la olan durumu söz konusu. Petrol fiyatları 86 dolara çıktı. Beklentim 0.50 ile 0.75 puan arasında faiz indirimi olabilir. 0.25 ile 1 puan olursa bana da sürpriz olacak.”


Sinan Şahinbaş, kredi talebinde ise şu anda gerileme olmadığını, seçimlerde yavaşlayan kredi talebinin daha sonra açıldığını belirtti.


Şahinbaş, şube sayılarının 370 adet olduğunu, sene sonunda 400 şubeyi aşacaklarını bildirdi.

“10-12 MİLYON KİŞİ DAHA BANKACILIK SİSTEMİNE EKLENECEK”

Finansbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Temel Güzeloğlu da Türkiye'de bankacılık sistemine katılabilecek 43 milyon kişi varken bunların yaklaşık 18 milyonunun bankacılık sistemine dahil olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:
“Önümüzdeki 5 yılda, geçen 5 yıldaki ekonomik büyümenin olması durumunda yaklaşık 10-12 milyon kişinin daha bankacılık sistemine ekleneceğini düşünüyoruz. Bunlar yoğunlukta gençler ve ekonomik gelirleri artan ve hayat standardını yükseltmek isteyen kişiler. Bu kişilerin ilk ihtiyaç duydukları ürünler bireysel finansman ihtiyacı. 10-12 milyon kişiyi çok önemsiyoruz. Bunlar bankacılıkta rekabet stratejisini büyük ölçüde değiştirebilecek.”


Yeni CardFinans'ta bunlara yönelik ürünler koyduklarını ifade eden Güzeloğlu, CardFinans'ın kredi kartından öte bireysel kredi kartı olduğunu belirtti.

10 ADET FARKLI ÜRÜN ÖZELLİĞİ...

Finansbank Bireysel Bankacılık Grup Başkanı Tunç Akyurt da 10 adet farklı ürün özelliği eklenen CardFinans'ın sıfır faizli nakit kredisi (Sözünüze Bedava Kredi) uygulaması ile kart sahiplerinin, 12 ay için verecekleri aylık ekstre bakiyesi sözüne karşılık bedava kredi alabileceklerini, taksitli olarak sunulan ve kredi kartı limitinden kullanılan bu krediyi müşterilerin 6-12 ay taksitle geri ödeyebileceğini kaydetti.

15 DAKİKADA KREDİ KARTI

Bugünden itibaren 50 şubelerinde müşterilere 15 dakikada kredi kartı sunmaya başlayacaklarını bildiren Akyurt, “Hazır Kredi” ile de CardFinans sahiplerinin sadece kredi kartlarını göstererek, herhangi bir evraka ihtiyaç duymadan ihtiyaç veya oto kredisi kullanabileceğini, ek kredi hizmetinden sadece belli bir süredir CardFinans sahibi olan kart sahiplerinin yararlanabileceğini bildirdi.

CARDFİNANS İŞSİZLİK SİGORTASI

CardFinans'la “Ücretsiz Fatura Ödemesi” yapılabileceğini, kira aidat gibi düzenli ödemeler için EFT/havale talimatı verilebileceğini anlatan Akyurt, CardFinans işsizlik Sigortası” hizmeti ile müşterinin isteği dışında işsiz kalması durumunda kredi kartı hesap ekstresinin, sigorta teminatı limitleri dahilinde karşılıksız olarak karşılanacağını, sigorta bedelinin müşterilerin ekstrelerine 12 ay taksitle yansıtılacağını söyledi. Akruyt, opsiyonel olarak sunulan bu hizmetle kazalarda sakatlanma durumunda borç bakiyesini kapatmanın da söz konusu olduğunu belirtti.


CardFinans sahiplerinin, kredi kartlarından daha uygun faiz oranları ile 6 ile 12 ay taksitle nakit avans çekebileceğini ifade eden Akyurt, harcamalarını kontrol altında tutmak isteyen CardFinans sahiplerinin belirledikleri aylık ekstre tutarını aştıklarında SMS ile uyarılarak bilgilendirileceğini vurguladı.


Tunç Akyurt, CardFinans sahiplerinin talep etmeleri durumunda 3 ayda bir kredi kartı kullanımına ilişkin ekstre analizi alabileceklerini, en çok harcama yaptıkları kalemler hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceklerini, müşterilere kart üzerinde tuttuğu aylık ortalama pozitif bakiyesi üzerinden ParaPuan kazanma imkanı sunulacağını bildirdi.

“YIL SONUNDA KART ADEDİ 3 MİLYONU GEÇECEK”

Türkiye'deki kredi pazarı hakkında da bilgi veren Akyurt, pazarda hala büyüme trendi bulunduğuna işaret ederek, “Eylül itibariyle kart pazarı 35,5 milyon adede ulaştı. Kart sahipliği 14 milyon, müşteri başına ortalama 2,5 kart düşüyor Kart pazarının yıllık ortalama büyümesi yüzde 17” dedi.


Kart alacağının 25 milyar YTL'ye ulaştığını ve son 4 senede ortalama yıllık artışın yüzde 42 olduğunu ifade eden Akyurt, Eylül itibariyle 101,7 milyar YTL kart cirosu olduğunu ve kart cirosunun yıllık ortalama yüzde 29 büyüme gösterdiğini, bu yılın ciro anlamında 135-140 milyar YTL ile bitmesini beklediklerini vurguladı.


CardFinans'ın büyümesinin Türkiye kart pazarının büyümesinden daha hızlı olduğuna işaret eden Akyurt, “Bugün kart adedi 2 milyon 900 bin adedi geçti. Yıl sonunda 3 milyon adedi geçecek. Buradaki ortalama büyüme yüzde 29. Toplam alacaklar yıllık yüzde 65 büyüme ile 2 milyar YTL olurken, aylık ciromuz da yıllık ortalama yüzde 60 büyüme ile 837 milyon YTL'ye ulaştı. Türkiye pazarı büyümeye devam ediyor, ama CardFinans Türkiye pazarının da ötesinde büyüyerek pazar payını artırmaya devam ediyor” görüşünü dile getirdi.

“BİN YTL'LİK KREDİ İÇİN AYLIK 590 YTL EKSTRE BAKİYESİ SÖZÜ İSTİYORUZ”

Soruları da yanıtlayan Akruyt, bin YTL'lik sıfır faizli kredi için müşteriden aylık 590 YTL'lik ekstre bakiyesi sözü istediklerini, kredi limitinin minimum 250 YTL ile maksimum 4 bin YTL arasında değiştiğini vurguladı.


CardFinans işsizlik sigortasının hayat sigortası olmadığını belirten Akyurt, SSK'lıları kapsayan bu ürünün aylık 4 YTL prim ödemesi olacağını, sigortanın bin 500 YTL'ye kadar olan kart borcunu kapatacağını, kaza sonrası sakatlıkta ise 10 bin YTL'ye kadar olan borcun kapatıldığını kaydetti.


Kanunu takip bakiyesi oranı ile ilgili başka soru üzerine de Akyurt, bu oranın yüzde 4,8 olduğunu söyledi.

YORUMLAR 4
  • ayhan bay 16 yıl önce Şikayet Et
    . 3 milyon kart müşterisi olan bir banka yılık 90 milyon ytl kazanır. şöyleki: kart ücreti yıllık otuz ytl olsun 30 u 3 milyonla çarparsan...... muazzam para temerrüt faizini indirsinler yada hiç almasınlar herkes kredi kartı alsın. yıllık 30 tyl versin bu daha mantıklı bence
    Cevapla
  • yönetici 16 yıl önce Şikayet Et
    KREDİ KARTI AİDATI. Benden 35 ytl kesildi ve müracaat ettim taksitler bitince iptal edeceğim.kartı kırıp attım bile.
    Cevapla
  • HÜSEYİN YAVUZ 16 yıl önce Şikayet Et
    YILLIK AİDAT. Bir kartfinans aldığınızda yıllık 30 (otuz) ytl.kart ücreti ödüyoruz.Zaten bizlerden topladıkları paralar bile bankaya yeter.İtiraz ettim paramı ödemediler.iptal edeceğim.2 taksit sonra.6 aydır aliş veriş yapmıyorum.En iyisi kart kullanmamak.Yada yıllık ücreti olmayan kartlardan kullanmak.herkese selamlar.
    Cevapla
  • şeref ünal 16 yıl önce Şikayet Et
    kart ücreti almayan. kim kart ücreti almayacağını açıklarsa söz ondan kart alıcam. :) şahsen bu kadar kampanya yapmak yerine kart ücretlerini kaldırmanın pazar payını artırmak adına çok daha fazla iş yapacaını düşünüorum.
    Cevapla