OYAK, Portekiz devini satın aldı

OYAK, Avrupa’nın en eski ve köklü çimento markalarından olan Cimpor’un Portekiz ve Cape Verde operasyonlarını satın aldı.

OYAK, Portekiz devini satın aldı
OYAK, Portekiz devini satın aldı
GİRİŞ 26.10.2018 17:17 GÜNCELLEME 26.10.2018 17:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

OYAK açıklamasına göre, Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonu olan OYAK, Avrupa'nın en büyük çimento markalarından Cimpor'un Portekiz ve Cape Verde operasyonlarını satın aldı. İlk fabrikası 1984 yılında kurulan Portekiz pazar lideri Cimpor, yaklaşık 6,5 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip. Cimpor'un 3 entegre çimento fabrikası, 2 öğütme tesisi, Cape Verde'de torbalama tesisi ve deniz terminali, 42 hazır beton tesisi, 15 agrega tesisi, 1 kireç, 1 kağıt torba üretim, 2 harç ve 1 travers fabrikası bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Türkiye'nin her sektörde dünya çapında oyuncuya ihtiyacı olduğunu belirtti.

"DÜNYADA FIRSAT OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bu doğrultuda Türk çimento sektörünün son yıllardaki en büyük başarısına imza attıklarını ve Avrupa'da sektörün en saygın markalarından olan Cimpor'u satın aldıklarını bildiren Erdem, "OYAK olarak ülkemize ve güçlü geleceğimize güveniyoruz. Yabancı ortaklarımızın teveccühü de bu güvenin en önemli göstergelerinden biri. Büyüme stratejilerimiz doğrultusunda ülkemizde ve dünyadayatırımlarımızı sürdürecek, üyelerimize sürdürülebilir nema sağlamak adına Türkiye'de ve dünyada fırsat olarak gördüğümüz adımları atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun.her sektörde dünya devleri çıkarmak zorundayız.
    Cevapla
  • erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir de üyelerine hak ettikleri parayı nemayı verseler tam olacak ta subay sultası altındaki bu kurum soygunlara devam edilen bir yer olmaya devam ediyor hırsız içeride
    Cevapla
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Nemayı verseler bu alımı nasıl yaparlar. Bu haberi hiç okumazdınız.
    Cevapla