Erdoğan yeşil ışık yaktı! Krediler...

İhracatçıları kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eximbank kredilerinin artırılması talebine yeşil ışık yaktı. TİM Başkanı Gülle, “Eximbank’ın ihracatçıya vereceği 10 milyar dolarlık ilave kredi 20 milyar dolarlık ihracat artışı sağlar” dedi

Erdoğan yeşil ışık yaktı! Krediler...
Erdoğan yeşil ışık yaktı! Krediler...
GİRİŞ 26.10.2018 08:09 GÜNCELLEME 26.10.2018 08:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Bir saate yakın süren toplantıda özellikle Eximbank'ın ihracatçıya verdiği kredi miktarının artırılması ve bunun kaldıraç etkisi yaratacağı üzerinde duruldu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların dikkatle not aldığını söyleyen Gülle, toplantıda finansman, üretim ve teşviklerle ilgili sorunları anlattıklarını belirtti.
 
Görüşmede Eximbank kredilerine ayrı bir başlık açtıklarını ve bankanın verdiği ilave 1 milyar dolarlık kaynağın iki katı ihracat sağladığını anlattıklarını söyleyen Gülle, "Eximbank'ın ihracatçıya vereceği 10 milyar dolarlık ilave kredi 20 milyar dolarlık ihracat artışı sağlar. Biz bunun sözünü verdik" diye konuştu.
 
200 MİLYAR DOLAR HEDEFİ
 
Son dönemlerde Türkiye'ye yönelik döviz kurları üzerinden oynanan ekonomik tuzakların bozulmasında ihracatın kritik öneme sahip olduğunu belirten Gülle, ihracatın güçlendirilmesi için atılacak adımların toplantıda masaya yatırıldığını belirtti.
 
Gülle, "İhracatçılar ülkemize kurulacak tuzakları bozacak en kritik yapılardan biri. Döviz kurları üzerinden ülkemize karşı oynanan oyunları, döviz kazandırıcı faaliyetleri genişleterek yine biz bozacağız" dedi.
 
Önümüzdeki dönemde ihracat sıçraması için gerekli altyapının oluşturulacağına inandıklarını belirten Gülle, "Cumhurbaşkanımızın da bizlere verdiği destekle ihracat hak ettiği yere gelecektir. İhracatı orta vadede 200 milyar dolarlara çıkarmayı hedefliyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hedef bellidir: Hedef dış ticaret fazlası veren Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.
 
EKONOMİ KURULU TOPLANDI
 
8 Ekim'de üye atanan Ekonomi Politikaları Kurulu da dün Başkan Erdoğan başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Cemil Ertem, Gülsüm Azeri, Hakan Yurdakul, Hatice Karahan, Korkmaz Karaca, Mehmet Ali Akben, Meltem TaylanAydın, Nihat Zeybekci, Servet Bayırdır ve Yiğit Bulut katıld
 

 

 

YORUMLAR 6
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsanız yapın kredi faizlerini ve tüketici fiyatlarını düşürmediğiniz sürece enflasyonu asla düşüremezsiniz. Milletinizi sefil durumdan kurtarmak istiyorsanız tek çözüm kredi faizlerini ve tüketici fiyatlarını yarı yarıya aşağı çekmelisiniz.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Reisim Allah seni başımızdan eksik etmesin ben engelli bir ziraat mühendisiyim özelde is yok olana da engelliyim diye almıyorlar yoğun saha işlerinde engellileri istihdam etmiyorlar Allah rızası için hicbir sosyal yardim istemiyorum aileme vatana millete kulfet olmak istemiyorum is istiyorum bunu duyacak olanların sizi bilgilendirmesini istiyorum Allah razı olsun siz fakire kimsesize ezilene yardım ediyorsun Allah c.c de size yardim etsin
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Ihracatçı iş adamlarının çoğu inşaat sektörüne geçti vatandaşı kandırdı.100 bine maliyeti olan daireyi 500 bin tl ye vatandaşa sattı.simdi inşaat sektörü durdu akıllarına yenimi geldi ihracat yapacakları.bu seferde bu kredilerle vatandaşın vergilerini sömurecekler.aldigi kredileri ödemeyecekler.hile işler yapacaklar.benim vergimle kimseye devlet ucuz kullandirmasin...
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    tüketici kredisi vadeleri eskiden 4 sene idi,ama faizi azaltmak maksatlı 3 seneye çekildi,ama böyle olunca aylık ödemeler arttı,tüketici bunu ödeyebilirmi düşünülmedi.faizlerin biraz düşürülmesi ve vadenin yine 4 seneye kadar çıkarılması uygun olur.
    Cevapla
  • Mehmet ALPTEKİN 5 yıl önce Şikayet Et
    Hep memura, ihracatçıya kolaylık. Küçük esnafın durumuna ne zaman eğilinecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle