New York Borsası’nın sahiplerinden Bitcoin hamlesi

New York Menkul Kıymetler Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange`in (ICE) kurduğu kripto para platformu BAKKT Borsası, ilk ürününü 12 Aralık’ta işleme açacağını duyurdu

New York Borsası’nın sahiplerinden Bitcoin hamlesi
New York Borsası’nın sahiplerinden Bitcoin hamlesi
GİRİŞ 24.10.2018 14:02 GÜNCELLEME 24.10.2018 14:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ICE’den yapılan açıklamada, BAKKT’ın aralık ayından itibaren gerçek ürün teslimli Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini sunmaya başlayacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, kontrat dolar bazlı olacak. ICE’in yayınladığı basın bülteninde, BAKKT’ın, vadeli işlem sözleşmesini destekleyen Bitcoin’leri ICE’nin dijital varlık depolarında saklayacağı belirtildi.

 

 

New York Borsası’nın ana ortağı ICE tarafından geliştirilen BAKKT platformu, dijital varlıkları alım, satım, saklama ve harcamayı sağlayan küresel bir ağ olarak hizmet veriyor.

Platform, Microsoft ve Starbucks’ın yanı sıra birkaç önemli şirketle birlikte geliştirildi.

Son günlerde, yasal düzenlemelere tabi klasik finans sektörü kuruluşları kripto paralara artan bir ilgi gösteriyor. BAKKT Borsası ise, New York Borsası ile bağlantıları ve geniş katılımcı sayısı ile ön plana çıkıyor. Kripto para yatırımcıları, klasik finansal kuruluşların sektöre girmesini genelde olumlu karşılıyor. Ancak sektörde bunun tam tersini düşünenler de mevcut.

Örneğin, Dogecoin tasarımcısı, Jackson Palmer geçen hafta yaptığı bir açıklamada, takipçilerini özellikle BAKKT’a karşı uyararak  kurumsal finansın kripto para endüstrisini yeni bir Wall Street’e çevirebileceğini ifade etti.

YORUMLAR 1
  • Hakikat 5 yıl önce Şikayet Et
    Açığa para basmana bile gerek yok.. sanal bir para.. karşılığı arz talebi kendi içinde oluşsa bile spekülasyona bağlı. Bir gecede elinde tutanın ülkeleri batırabileceği bir sisteme dönüşebilir.
    Cevapla