Dolar kritik seviyenin altını gördü

Brunson'ın tahliye edilmesiyle geçtiğimiz hafta 5.52 seviyelerine kadar gerileyen dolar dün yaşanan ittifak tartışmaları ile yeniden yükselişe geçerek 5.80 seviyesini aştı. Dünkü hareketliliğin aksine yeni güne sakin bir havada başlayan Dolar/TL 14:05 itibari ile 5.6945 seviyesini gördü

Dolar kritik seviyenin altını gördü
Dolar kritik seviyenin altını gördü
GİRİŞ 24.10.2018 14:05 GÜNCELLEME 24.10.2018 14:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geçen hafta boyunca gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışan TL küresel risk iştahındaki azalışın yanı sıra ve petrol fiyatlarındaki yükselişin de etkisiyle Cuma günü negatif ayrışmayla değer kaybetmişti.

İttifak açıklamaları ile yükseldi

 

 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dün partisinin grup toplantısında yaptığı ittifak açıklamaları sonrası dolar/TL yükselerek 5.86 seviyesinin üzerine çıktı. Kur daha sonra 5.80 seviyesinin altına geriledi.

Dolar/TL şu dakikalarda 5.6940 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6.5004 civarında seyrediyor.

Merkez'in faiz kararı bekleniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını yarın açıklayacak. TCMB'nin Ekim ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında TL'deki değer kayıplarının bir süredir durması ve bankanın son dönemde gerçekleştirdiği kuvvetli sıkılaştırmanın etkinin görülmesi adına politika faizini sabit tutması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Sabit tutmayacaktır . Aksine 150-250 baz puan faiz artışı olacaktır . Enflasyonu dengelemek türk lirasının değerini azaltmamak adına para politikasındaki duruşumuzu degistirmeyecegiz demişti daha önce . Bağımsız merkez bankası pas geçerse 6lı seviyelere tekrar dönülebilir . Tabi abdnin açıklamaları da önemli . Abdyle ilişkiler normallesirse sene sonu 5.5la kapatırız
    Cevapla
  • Servet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli'nin tutumu yanlış, şer ittifakı ortamlarinin bozulmasını istemektedir.
    Cevapla