Erdoğan ile Bahçeli EYT konusunda mutabık kaldı

Başkan Erdoğan, MHP Lideri'ne erken yaşta emeklilik düzenlemesine neden karşı olduğunu anlattı. Bahçeli, aynı görüşte olduğunu söyledi.

Erdoğan ile Bahçeli EYT konusunda mutabık kaldı
Erdoğan ile Bahçeli EYT konusunda mutabık kaldı
GİRİŞ 18.10.2018 11:53 GÜNCELLEME 18.10.2018 12:41
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında gerçekleştirilen görüşmenin detayları ortaya çıktı.

ERKEN YAŞTA EMEKLİLİK

 

 

Buna göre; görüşmede iki lider erken yaşta emeklilik konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Erdoğan, bu konuda yasal düzenleme yapılmasının devleti zor duruma düşürebileceğini anlattı.

BAHÇELİ DE AYNI GÖRÜŞTE

MHP Lideri, eldeki verileri değerlendirerek Başkan Erdoğan ile aynı fikirde olduğunu belirtti.

750 MİLYAR LİRALIK MALİYET

AK Parti grup toplantısında konuşan Başkan Erdoğan, erken yaşta emeklilik için yeni bir düzenleme yapılması durumunda 6 milyondan fazla kişinin bundan yararlanacağını ve devlete yıllık maliyetinin 26 milyar, toplamda ise 750 milyar lirayı bulacağını söylemişti:

"Dünyanın hiç bir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 48 yaşında emekli olan bir kişi dahi yaklaşık 30 yıl sistemde kalacaktır. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hesabına göre, emeklilikte yaşa takılan denilen gruba 6,2 milyon kişi giriyor.

Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Biz ekonomide bir ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkımız var mı? Ben bunu milletimize soruyorum.

Ekonomik savaşın verildiği dönemde, bir tarafta fırsatçılar türedi, diğer taraftan da bunlar türedi. Böyle bir şey olamaz, buna adalet, hak denmez."

YORUMLAR 75
  • Yeter artık... 5 yıl önce Şikayet Et
    1999 yılı öncesi sigortalı olan herkesin prim günü hizmet yılı doldukça emekli edilmeli. Özellikle yaşa takılan bayanların. 38 olsun 40 olsun. Çalışmış evini çocuklarını ihmal edip 20 yıl çalışmış, aşmış bile. Çalışan kadının yükü çok daha fazla, evde yemek, temizlik en önemlisi çocuklarından uzak onlarla yeteri kadar vakit geçirmeden ilgilenemeden geçen bir ömür niye yine onlar için? bunun 20 yıl sonra biteceğini bilerek sabırla çalışmış. Şimdi bu insanlara daha devam deniyor. Bu kadınlar daha ne kadar çile çeksinler vijdanlarınıza sesleniyorum. Çalışan kadınların çocukları artık isyan ediyor annelerini evde görmek istiyorlar.. Acil çözüm lütfen
    Cevapla
  • manisalı 5 yıl önce Şikayet Et
    erken yaş değil 99 dan önce girenler yasa geriye işletildiği için mağdur yoksa biz ne diye koşuyoruz....MHP söz verdi.
    Cevapla
  • nurhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Konuyu saptırmayalım erken yaş yok hakkımızı istiyoruz ADALET
    Cevapla
  • Emeksizlik 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten emeklı gene çalışıyor,para yetmiyor.38de emekli olân kaldı mı?çalışma şartlârının bir gunu bir ömre b2del olan yerler var ,sadece emeklilik degil,mobbing,is yüku falan da düzenlenmeli
    Cevapla
  • Bir yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Emekli olana çalışma yasağı getirilsin ve 55 yaş en doğrusu zaten Türkiyede 60 yas yasam ortalaması 5, 6 yıl ya alır yada almaz rahmetli olup gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle