Flaş dolar/TL açıklaması! Devam edecek

Monex Europe Analisti Ranko Berich Türk Lirası'nın kısa vadede değer kazancının devam edebileceğini belirtti.

Flaş dolar/TL açıklaması! Devam edecek
Flaş dolar/TL açıklaması! Devam edecek
GİRİŞ 17.10.2018 17:11 GÜNCELLEME 17.10.2018 17:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Monex Europe Analisti Ranko Berich, Bloomberg HT'ye Türk Lirası'nın kısa vadede değer kazancının devam edebileceğini belirtti.

Gelişen piyasalarda son dönemde bir panik havası yaşandığını hatırlatan Berich "TL, peso, rand şu an ralli yaşıyor. Kısa vadede de bu devam edecek. Gelişen piyasalardaki satışlarda doların yükselmesi ve faizlerin artması etkiliydi. TL'yi etkileyen iç sebepler de yüksek enflasyon ve Merkez Bankası'ydı. MB'nin faiz artışıyla artık bağımsızlık tartışmaları geride kaldı. " diye konuştu.

TCMB'nin bu ayki toplantıda objektif biçimde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Berich "Merkez Bankası yüksek enflasyona ve makro şokuna doğru tepki vermeli. O zaman Türk Lirası ralli yapar ama böyle bir adım atmazsa TL bir kez daha değer kaybedebilir" ifadesini kullandı.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys de dün ABD ve Türkiye  arasındaki ilişkilerin kademeli olarak iyileştiğini ve kurun  5.68-5.69’lara kadar inebileceğini belirtmişti. 

YORUMLAR 2
  • Yücel 5 yıl önce Şikayet Et
    Şoka tepki vermeli derken faiz artır bağımsız mb diyor . Aksi takdirde dolar karşısında daha fazla değer kazanamazsın diyor . Meali bu
    Cevapla
  • yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    kısa vadede
    Cevapla