İstanbulkart parasız da doldurulacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre kirliliğini önlemek amacıyla hayata geçirilen geri dönüşümlü akbil cihazları ile İstanbul'da hizmet vermeye başladı. Otomatlara boş pet şişe atan İstanbullular İstanbulkartlarını doldururken, vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

GİRİŞ 17.10.2018 17:07 GÜNCELLEME 17.10.2018 17:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ulaşımın yoğun olduğu İstanbul’da toplu taşıma araçlarını kullanan İstanbullular için sevindirici bir uygulanmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metro istasyonlarına koymuş olduğu geri dönüşümlü İstanbulkart dolum makineleri ile toplu taşıma araçlarını kullananlar, boş pet şişe karşılığında İstanbulkartlarını doldurabilecekler. Çöpe atmak yerine bu makinelere attıkları pet şişeler ile hem çevreyi korumuş hem de maddi olarak kazanç sağlamış olacaklar.

İstanbul'da bir çok noktaya pet şişe otomatları konulurken, vatandaşlar da uygulama yoğun ilgi gösteriyor. Uygulamanın başlamasıyla en çok sevinenler ise öğrenciler oldu. İTÜ Ayazağa Metro İstasyonu'nda İstanbulkartını dolduran öğrenciler ise uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

 

 

YORUMLAR 7
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    su 75 kuruş zaten geri dönüş 3 kuruş
    Cevapla
  • KAFKAS TÜRKÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    Giriş çok küçük büyük plastik atılamıyor demek ki haznesi de küçük hemen dolar
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    EGER bu makinalar evlere yakın yerlere konulmazsa bu proje başarısız olur kimse Pet şişeleri alıp duraga kadar getirip taşımaz yani bu makinalar her otobüs duragına konulmalı hatta evlerin oldugu mahalle aralarına konmalı yoksa bu proje ölü doğmuş olur
    Cevapla
  • can 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı zamanda devlet geri dönüşüm için kullanılan tüm eşyalarda bu uygulamayı yapabilir.
    Cevapla
  • can 5 yıl önce Şikayet Et
    aynısını kağıt için yaparsanız harika olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle