Kardeş ülke duyurdu! 20 milyar dolara çıkacak

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, "Bugün Azerbaycan, Türkiye'nin en büyük yatırımcısı. Bu yılın sonunda Azerbaycan'ın Türkiye'ye yatırımları 20 milyar dolara çıkacaktır." dedi.

Kardeş ülke duyurdu! 20 milyar dolara çıkacak
Kardeş ülke duyurdu! 20 milyar dolara çıkacak
GİRİŞ 17.10.2018 11:30 GÜNCELLEME 17.10.2018 11:31
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İbrahim, Amasya Üniversitesince İpekköy Kampüsü'nde düzenlenen  "Azerbaycan'ın 100. Yılı Türkiye İlişkileri ve Bölgesel Güvenlik" konferansında  yaptığı konuşmada,Azerbaycan ve Türkiye'nin tek millet, iki devlet olduğunu,  bunun iki devlete de güç kattığını dile getirdi.

Azerbaycanlı iş adamlarının Türkiye'de yatırım yaptığını belirten  İbrahim, şöyle devam etti:
 
"Bugün Azerbaycan, Türkiye'nin en büyük yatırımcısı. Bu yılın sonunda  Azerbaycan'ın Türkiye'ye yatırımları 20 milyar dolara çıkacaktır. Hiçbir zaman  gerçekleşmeyecek gözüyle bakılan Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı,  Bakü-Tiflis Erzurum Doğal Gaz Boru Hattı, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı ve  Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, iki kardeş ülkenin iş birliği sayesinde  hayata geçti. Bu projelerle bölgeye ekonomik kalkınmanın geleceğine inanıyorum."
 
Azerbaycan ile Türkiye'nin ilişkilerinin gönülden gelen duygularla  yürüdüğünü vurgulayan İbrahim, "Ülkemizin kuruluşundan bu yana her platformda  yanında olan Türkiye'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı  dönemde Azerbaycan'dan çok sayıda gazi ve iş adamı, harekata katılmak ya da  destek olmak için beni telefonla aradı. Bu duygular kalpten geliyor, çok değerli  ve gurur veren duygular." diye konuştu.
 
Amasya Valisi Osman Varol da Azerbaycan ve Türkiye'nin birbirlerine  güçlü bağlarla bağlanan iki kardeş ülke olduğunun altını çizerek, şunları  kaydetti:
 
"Biz birbirine samimi duygular besleyen iki kardeş ülkeyiz. Bunun en  güzel ifadesi de 'tek millet, iki devlet' ifadesidir. O kadar derin ilişkilerimiz  var ki, tarihsel süreçte de aramızdaki bağ hiçbir zaman zayıflamamıştır.  Özellikle dil kavramının üzerinde hassasiyetle durmak gerekir. Eğer insanlar  birbirlerini doğrudan anadilleri ile konuştuklarında anlayabiliyorlarsa bu,  aralarında çok kuvvetli, çözülmez bir bağ olduğunu gösterir. Azerbaycan ile uzak  ve yakın tarihte karşılıklı olarak birbirimize destek olduğumuz,  çok hayati  anlarda birbirimize kol kanat gerdiğimiz pek çok örnek var."

 

 

YORUMLAR 10
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Can can azerbaycan diye boşuna demedim.
    Cevapla
  • Hikmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye dolar? Türk lirası olabilir Azer parası ola bilir Bu sayede Amerika’nın parasını değerlendiriyoruz
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    beyler iki aydır dolara yasak geldi hemen lop diye diplomasi olmaz azıcık sabredin...
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal kardeş Azerbaycan . Dost kötü günlerde belli oluyor işte
    Cevapla
  • REİS 5 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan CANDIR, gerisi heyecandır
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    adamsın kardeş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle