Kritik uyarı: ABD'de durum daha da kötüleşebilir

BNY Mellon Döviz Stratejisti Simon Derrick`ten ABD borsalarını yakından ilgilendiren uyarı geldi. Derrick`e göre bu hafta piyasalardaki satışlar kötüleşebilir.

Kritik uyarı: ABD'de durum daha da kötüleşebilir
Kritik uyarı: ABD'de durum daha da kötüleşebilir
GİRİŞ 16.10.2018 14:41 GÜNCELLEME 16.10.2018 14:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

BNY Mellon Döviz Stratejisti Simon Derrick hisse senedi piyasalarındaki satışlarla 1980'lerin sonunda yaşananlar arasında benzerlikler olduğu konusunda uyardı.

Derrick, CNBC'ye verdiği mülakatta 19 Ekim 1987'de yaşanan krize atıfta bulunarak "Çok fazla paniğe neden olmak istemem ancak 30 yıl önce dolar, petrol fiyatları ve tahvil faizlerinde yaşananlarla şu an yaşananlar arasında paralellik olduğu söylenebilir" diye konuştu.

 

 

19 Ekim 1987'de "Kara Pazartesi" olarak adlandırılan günde ABD'de Dow Jones Borsası sadece bir günde 500 puan veya %22 oranında değer yitirmişti.

ABD - Çin arasındaki artan ticaret savaşlarına dair endişeler geçen hafta önde gelen piyasalarda sert satışlara neden olmuştu.

ABD'de yükselen tahvil faizleri, İtalya'daki siyasi endişeler ve İngiltere'nin AB'den ayrılmasına dair gerilimler de piyasalarda baskıya neden olmuştu.

Derrick bu olayların 1987'de yaşananlarla benzer olmadığını ancak farklı durumların bir araya gelmesinin riskten kaçışa neden olabileceğini ve piyasaların bu hafta daha da kötüleşebileceğini vurguladı. Uzman "Bu hafta piyasalar daha kötüleşebilir mi? Evet" ifadesini kullandı. 

YORUMLAR 4
  • Ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    abd sonun yakindir hem askeri hem parasal iflas ayak sesleri bunlar.
    Cevapla
  • yoldaş 5 yıl önce Şikayet Et
    daha beder olsunlar
    Cevapla
  • Baba kartal 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd borsasına para yatıranın bir gr aklı yoktur batmak isteyen yatırsın
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar batıcak olsun dünya savaşı çıkarırlar
    Cevapla