Dolar için flaş tahmin! Yüzde 40 değer kaybedecek

A.G. Bisset Associates LLC'nin tecrübeli CEO'su Ulf Lindahl, doların 2024 yılına kadar euro karşısında yüzde 40 değer kaybedebileceğini belirtti.

Dolar için flaş tahmin! Yüzde 40 değer kaybedecek
Dolar için flaş tahmin! Yüzde 40 değer kaybedecek
GİRİŞ 16.10.2018 12:12 GÜNCELLEME 16.10.2018 13:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

A.G. Bisset Associates LLC'nin tecrübeli CEO'su Ulf Lindahl, doların euro karşısında 2024 yılına kadar yaklaşık yüzde 40 düşebileceği tahmin ediyor.

Dolarda düşüş tahminine ilişkin düz bir mantıktan yola çıkan döviz piyasası uzmanı 1970'lerden beri doların 15 yıllık yükseliş ve düşüş döngülerini işaret ediyor. Lindahl'a göre söz konusu kalıp tekrar sahnede.

Lindahl'in tahmininin bazılarına göre uzak bir ihtimal ve mantık yürütme şeklinin basit olmasına karşın geçtiğimiz yılki yüzde 9'luk düşüş -ve Ray Dalio'nun eylüldeki dolarda sert düşüş öngörüsü- ile birlikte değerlendirildiğinde o kadar da uzak bir ihtimal gibi görünmüyor.

Lindahl, ağustos ayındaki bir mülakatında “Dolarda önemli ölçüde düşüş görebiliriz. Finanspiyasaları için çok büyük sonuçları olur.” dedi. Döviz tahmincisi, böyle bir durumun hisse senetlerinde düşüş ve emtia fiyatlarında yükselişi tetikleyeceğini söyledi.

Euro bugün dolar karşısında 1,1517 seviyesinden işlem görüyor.

YORUMLAR 2
  • Mclaren 720s 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika düşük dolar kuru üzerinden diğer ülkelere borç veya kredi verir. Verdiğini de yüksek dolar kuru üzerinden alır. Yani bir verip iki alır. Bu zaten beklenen ve bilinen bir durum. Cumhuriyetçi başkanlar zamanında dolar zirveye çıkar. Mesela Trump zamanı gibi. Faizler de yüksek olduğundan hiçbir ülke ABD'den kredi alamaz. Demokrat başkanlar zamanında dolar dibi görür. Bütün ABD başkanları seçimden ziyade hile ile başa gelip hepsi kukla yöneticidir. Kimin kuklası derseniz FED. Yani ABD Merkez Bankası. İşin özü doların düşüp yükselmesi hep ABD'nin menfaatine
    Cevapla
  • ahmi. 5 yıl önce Şikayet Et
    GÜLDÜRME ... kağıt yada sanal para olduğu sürece dünya düzeni değişmez.. Kağıdın sahibi, oyunun kurucusu kaybeder mi? Asla.. Arasıra devlet yönetimlerini sıkıştırmak için kullanılıyor o kadar.
    Cevapla