Tezmaksan Makina’nın Türk mühendisler tarafından geliştirilen Kapasitematik Yazılımı, CNC tezgahına (makinaya) İstiklal Marşı okuttu. MAKTEK fuarında sergilenen SW modelinin parça işleme sırasında çıkardığı sesler notaya dökülerek, CNC tezgahına yüklendi. Böylece işleme sırasında çıkan İstiklal Marşı ezgisi, görsel ve duyusal bir şova imza attı.

Dördüncü Sanayi Devrimi ya da diğer adıyla Endüstri 4.0, son dönemde sıkça duyduğumuz bir konu haline geldi. Üretimde yapay zekayı temel alan bu olgu, bir makinanın neler yapabileceğini gözler önüne seriyor. Bu devrimde yalnızca üretim yapan değil, inisiyatif alan makinalar karşımıza çıkıyor. Her ne kadar bu düşünce insanı tedirgin etse de, bu işleve sahip makinaların gelecekte hayatımızı oldukça kolay hale getireceği şüphesiz.

DEVİR SESLERİ NOTAYA DÖKÜLDÜ

Tezmaksan Makina, yapay zeka konusunda keyifli bir projeye imza attı. Tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Kapasitematik Yazılımı ile CNC tezgahına (makinaya) İstiklal Marşı söyletildi. MAKTEK fuarında sergilenen SW modelinin parça işleme sırasında çıkardığı sesler notaya döküldü. Farklı devirlerde çıkan bu sesler Kapasitematik Yazılımı ile İstiklal Marşı’nın notalarına çevrilerek CNC tezgahına yüklendi. Böylece SW modeli parça işleme esnasında İstiklal Marşı’nın ezgisini ortaya çıkardı.

BİR SONRAKİ YATIRIM YAPAY ZEKA

Kapasitematik’in bir sonraki adımı yapay zeka yatırımı olacak. Operatör hatalarını sıfıra indirerek üretim kalitesini ve karlılığını artıran Kapasitematik, yapay zeka ile birleşerek Endüstri 4.0’ı Türk şirketlerinin kullanımına sunacak.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Yunus 18.01.2021 02:35
    Çok zor bir iş aslında. Helâl olsun. Tebrikler.
  • HamidiyeSüvarisi 16.10.2018 17:18
    Helal olsun.
  • Selâmi 16.10.2018 16:15
    Harika bravoo hem iş hem müzik. ÇOK ZOR ASLINDA BUNU YAPABİLMEK.
  • Artuk Bey 16.10.2018 15:47
    Bos isler bunlar nota müzik bilmem ne esas isinize bakin.
  • Hasanbb 16.10.2018 15:34
    Tekstilde kullanılan lazer makinasında yıllar önce yapıldı bu. Şov kısmı bu. Yinede tebrikler
Daha fazla yorum görüntüle