Destek çığ gibi büyüyor! Sayıları 800'ü aştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın öncülüğünde başlatılan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na yönelik destek her geçen gün katlanarak büyüyor. Programın üzerinden 6 gün geçmesine rağmen destek vereceğini açıklayan firma sayısı 800'ü buldu.

Destek çığ gibi büyüyor! Sayıları 800'ü aştı
Destek çığ gibi büyüyor! Sayıları 800'ü aştı
GİRİŞ 15.10.2018 16:09 GÜNCELLEME 15.10.2018 16:09

Hükümet, kurda spekülatif yükselişle başlayan fiyat artışları nedeniyle ateşi yükselen enflasyona karşı finansal piyasa düzenleyicileri, STK'lar, iş dünyası ve tüketicilerle el ele vererek "tek yumruk" mücadele ediyor.

800 firmadan destek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın öncülüğünde başlatılan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek günden güne büyürken, asgari yüzde 10 indirim taahhüdünü veren işletme ve kuruluş sayısı hızla arttı.

Programın başlamasının üzerinden 6 gün geçmesine rağmen 800 firma, kurum ve kuruluş en az yüzde 10 olmak kaydıyla çeşitli oranlarda indirim yapacaklarını duyurdu.

Bakanlıklar destek verecek

Programa, Ticaret Bakanlığı denetimler ve Hal Yasası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOBİ'lere finansman destekleri, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili kuruluşların ürünlerinde yapılan indirimler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Kısa Çalışma Ödeneği" düzenlemesi, İçişleri Bakanlığı da yapılacak denetimlerle katkı sunacak.