Bedava akaryakıt dönemi sona eriyor

Enerji yönetimi, kredi kartıyla yapılan üst üste alış-verişlerde ve sadakat kartlarda “bonus” biriktiren müşterilere ücretsiz akaryakıt promosyonlarına son vermek üzere çalışma başlattı.

Bedava akaryakıt dönemi sona eriyor
Bedava akaryakıt dönemi sona eriyor
GİRİŞ 15.10.2018 15:10 GÜNCELLEME 15.10.2018 15:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Akaryakıt sektörü, artan döviz kuru ve girdi maliyetlerinde ortaya çıkan finansman baskısını azaltmak için çare arıyor. Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre kâr marjları düşen bayiler, Ankara’da enerji yönetiminin kapısını çaldı. Bayiler,  akaryakıtta promosyonların kaldırılmasını istedi. Promosyonların ek maliyet oluşturduğundan yakındı.

İKİ TÜR PROMOSYON UYGULANIYOR

 

 

Akaryakıt alışverişlerinde iki tür promosyon uygulanıyor. Banka ile akaryakıt dağıtım şirketi anlaşıyor. Bu bankanın kredi kartıyla söz konusu dağıtım şirketine bağlı bayilerden üst üste belli tutarda yapılan akaryakıt alış-verişlerinde müşteriye öngörülen miktarda ücretsiz benzin ya da motorin veriliyor.

Diğer bir yöntem de sadakat kartları. Müşteri, aynı dağıtım şirketine bağlı bayilerden akaryakıt satın aldıkça, sadakat kartına “bonus” birikiyor. Bu bonuslar karşılığında ücretsiz belli miktarda akaryakıt alıyor.

EPDK İNCELİYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), konuyu hukuki yönden inceliyor. EPDK’nın, hukuken bir engel görmemesi halinde piyasa dinamiklerini de dikkate alarak, promosyonlara son verebileceği belirtiliyor. Kurumun bu ay içinde bir karar vermesi bekleniyor.

YORUMLAR 7
  • Kayserili 5 yıl önce Şikayet Et
    Bonusları iptal edene kadar biraz vergide esneklik yapsanız olmazmı depoyu doldurmayı unutduk bindirim bol indirim hiç yok dolar artmadıgı halde...
    Cevapla
  • Güngör 5 yıl önce Şikayet Et
    devlette akaryakıtta yüzde 10 indirim yapsa
    Cevapla
  • öğretmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz tüketici olarak memnunuz.Bizim çıkarımıza olan durumu ne diye değiştiriyorsunuz.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Durum tüketici lehine derhal iptal edilmeli. Şaka mı gerçek mi?
    Cevapla
  • xxx 5 yıl önce Şikayet Et
    sanki full depo benzin veriyor.yılda bir kere 40 tl benzim aldım.devede kulak.350 tl dolduruyorsun 0.20 yüklüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle