Emekliye ekstra zam

Ocak’ta tüm emeklilerin ve memurların maaşları artacak. Ayrıca 1 milyon 650 bin emekli ve memura ekstra zam yapılacak. Hazırlıklarda sona gelindi, düzenlemeler Meclis yolunda...

Emekliye ekstra zam
Emekliye ekstra zam
GİRİŞ 15.10.2018 06:00 GÜNCELLEME 15.10.2018 06:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 12.5 milyon emekli ile memurlara Ocak'ta zam var. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık enflasyon oranında zam yansıtılırken, memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 4 artış ve enflasyon farkı verilecek. Ayrıca 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisi ile 5 meslekteki memurlara ve bu görevlerden emekli olmuş kişilere ekstra zam söz konusu olacak. Kısa süre içinde Meclis'e taşınması beklenen düzenleme ile maaşı bin liranın altında olan 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine seyyanen zam yapılacak. Böylece maaşı bin liranın altında emekli kalmayacak. Bin liranın altındaki maaşlar bin liraya tamamlanacak. 

Yapılacak bir başka düzenleme ile de öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idareci memurların ek göstergeleri 3600'e çıkarılacak. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor. Ek göstergelerin 2200'den 3000'e ve 3600'e çıkarılmasıyla birlikte bu görevdekilerin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artacak. Ek gösterge artışı gerçekleştiği zaman bu memurların kendileriyle birlikte emeklileri de yararlanacak. Böylece uygulama mevcut emekliler için de geçerli olacak. 1.5 milyon memur ve memur emeklisinin yüzü gülecek..

 

 

YORUMLAR 6
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    astsubayların 9/2 başlama derecesi sözü ne oldu canını seve seve veren bu zümreye verilen sözü yerine getirin
    Cevapla
  • Siirtli 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu 2000 ve 2000 sonra olacaklara ne oldu yüzde yüz elli zam gıda ve ihtiyaçlara sonra yüzde 10 indirim ne olaçak bu emeklinin hali.
    Cevapla
  • ahmet as 5 yıl önce Şikayet Et
    lütfen yayınlayın ama
    Cevapla
  • EMEKLİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben 2001 yılı emeklisiyim intibakları sormak istiyorum halen verilmedi, de
    Cevapla
  • Dursun YILMAZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Emekli olacak işçi emeklilerinin ve emekli olmuş işçi emekli maaşları hesaplanırken,emekli olacak işçinin ve emekli işçinin TAHSİLİ,KIDEMİ,UNVANI ve MEDENİ DURUMU ne zaman dikkate alınacak?Şu anki işçi emekli maaşı hesaplama sistemi insan hakları beyannamesine göre işçiyi köleleştirmek anlamına geliyor ki bu suçtur.Bütün ilgili,yetkili ve yöneticilerin dikkatine sunulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle