ASKON Diyarbakır'da bayrak çekti

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi görkemli bir törenle açıldı. Törende ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur’da ekonomi dünyasına adına büyük bir müjde verdi.

ASKON Diyarbakır'da bayrak çekti
ASKON Diyarbakır'da bayrak çekti
GİRİŞ 14.10.2018 17:45 GÜNCELLEME 14.10.2018 17:45

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi görkemli bir törenle açıldı. Törene katılan İçişleri Bakan Süleyman Soylu, ASKON’un Diyarbakır’da şube açmasını sadece ekonomi adına yapılan bir iş olmadığını belirterek, memleketimizin belki de en çok sıkıştırılmaya çalışıldığı bu dönemde Diyarbakır’da şube açmasını bir bayrak çekmek olarak değerlendirdi. Açılışta katılımcılara hitap eden ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur’da ekonomi dünyasına adına büyük bir müjde verdi. ASKON Başkanı Cesur, ‘’Bugün burada alacağımız karar ile Türkiye’nin dört bir yanında bulunan şubelerimiz nezdinde yaklaşık 15 bin üye işletmemize çağrıda bulunarak enflasyonla mücadele kapsamında indirim kampanyasına bizler de dâhil olacağız’’ dedi ve  ASKON olarak enflasyonla topyekûn mücadeleye destek vereceklerini açıkladı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi görkemli bir törenle açıldı. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat, ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Diyarbakır Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile iş adamları da katıldı.

Diyarbakır ASKON Şubesi’nin açılış törenine katılarak hitapta bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güncel ve ekonomik gelişmelere değindi.

TİMSAH GÖZYAŞLARI GİBİ BİR HALİ ORTAYA KOYUYORSUN

Soylu, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, milletin kendilerine verdiği sorumluluk altında, her şarta rağmen ilerlemek zorunda bulunduklarını ve ideallerinin her şart altında ay-yıldızlı bayrağın dalgalanmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

20. yüzyılın sonunda kurulan insani bir yaşam tablosu hayalinden, bugün neredeyse dünyanın her köşesinde terörün konuşulduğu bir dünya tablosuna doğru gidildiğini ifade eden Soylu, bunun neden oluştuğunun hep birlikte düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

'MAFYA FİLMLERİNDE OLUR, ÖLDÜRÜRLER SONRA MEZARIN BAŞINA GİDER GÖZYAŞI DÖKERLER'

Soylu, Batman'da 4 Ekim'de meydana gelen saldırıda yaşamını yitiren 8 güvenlik görevlisi için ABD Büyükelçiliğinin taziye mesajı yayımladığını hatırlatarak, "Vicdanı, etiği, ahlakı olmayan bir değerlendirmeyi ortaya koyuyor. Kilometrelerce öteye binlerce tır silah, mühimmat gönderiyorsun. Onlar etraftaki bütün coğrafyaya ateş saldığı gibi bizim güzel ülkemize de ateş salıyorlar. Ondan sonra timsah gözyaşları gibi bir hal ortaya koyuyorsun. Mafya filmlerinde olur, öldürürler sonra mezarının başına gider gözyaşı dökerler. Amerika gibi bir devlete mafyavari bir tavır hiç yakışmamaktadır." diye konuştu.

'DİYARBAKIR'DA 2018'DE 4 TERÖR OLAYI VAR'

Milli ve manevi değerlerden uzak, halkla uyuşmayan kişilerin dağlardan bölgeyi idare etmeye, bölgenin çizgisini tarumar etmeye çalıştıklarını belirten Soylu, "Bizi boş verin, bu toprak buna müsaade etmez. Şunu çok net söylüyorum, iyi bir noktadayız. 2014 yılında tüm Diyarbakır'da 621 terör olayı oluyor. 2018 yılbaşından bu yana 4 terör olayı var Diyarbakır'da." dedi.

Soylu, Türkiye'nin altyapısının çok değiştiğini ve "fiskeyle" düşürülecek bir ülke olmadığını aktararak, "İrademizi ve kararlılığımızı ortaya koyan bir Türkiye var. Dişimizi sıktığımızda üzerinden geçemeyeceğimiz bir mesele yok Allah'ın izniyle" şeklinde konuştu.

'İDDİALARI TÜRKİYE'YE DİZ ÇÖKERTİP ZAYIFLATMAK'

Soylu, Türkiye'yi sınamaya çalıştıklarını ve bu sınamanın 300 yıldır var olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Bizi gerileme dönemine mahkûm etmeye ve Batı ile aramızdaki uçurumu açık tutmaya çalışanların ortaya koyduğu süreçtir. Ortadoğu'daki iddiaları Suriye değildir, Irak değildir, Fas, Yemen değildir. Balkanlardaki iddiaları oradaki ülkeler değildir. Bu coğrafyanın en önemli özelliği olan ve bugün ayakta durursa etrafındaki coğrafyaya kan veren, can veren, umut veren Türkiye'dir. İddiaları Türkiye'dir ve Türkiye'yi diz çökertip, zayıflatmaktır. Ama bu iddialarına ulaşmaları da mümkün değildir."

'KANDİL'E BİAT ETMESELERDİ'

Bakan Soylu, görevden alınan belediye başkanları yerine görevlendirme yapılmasına ilişkin, "Görevden alındılar da Türkiye kaybetti mi? Hem Diyarbakır kazandı hem Türkiye kazandı hem de coğrafya kazandı. Biz kulağı dışarıya kapalı insanlar değiliz. Bir yandan teröre karşı sürekli operasyon halindeyiz. Diğer taraftan da şehir ve kırsal yaşamı kendi normallerine döndürmek için gerekli altyapıyı hep birlikte kurmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

'HİÇ KIVIRMASINLAR'

Söz konusu yerlerde yapılan hizmetler için kullanılan kaynakların, belediyelerin kendi kaynakları olduğunu vurgulayan Soylu, "Hiç kıvırmasınlar. Paraları PKK'ya göndermeselerdi, Kandil'e biat etmeselerdi, niyetlerini halis tutsalardı, onlar da yaparlardı." diye konuştu.

'GENÇLERİN AKILLARINDA KARAYILAN, BAYIK OLMASIN DÜNYAYI FETHEDEN BİLİM ADAMLARIMIZ OLSUN'

Gençlere yönelik yapılan yatırımlara da değinen Soylu, "Akıllarında Murat Karayılan olmasın, Cemil Bayık olmasın, akıllarında dünyayı fetheden ve kendisine bütün dünyayı alkışlatan bilim adamlarımız olsun gayretinin ve heyecanının içerisindeyiz." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu konuşmasında Diyarbakır'da şube açtığı için ASKON yönetimine de teşekkür etti. Soylu bu konuda şunlar söyledi;

BAKAN SOYLU ‘’ ASKON ÖNEMLİ BİR BAYRAK ÇEKMEKTEDİR’’

Kolay Ankara’da masa başından buralara hikaye çıkarmak, gelecek dizayn etmek kolay bir şey, İstanbul’da oturdukları lüks yerlerden vah vah memleketimin hali diye bir şekilde sözler israf etmek kolay bir şey. Ama risk almak, yük taşımak, paylaşmak, hissetmek, dokunmak ve özümüzü anlayabilmek zor bir şeydir. Adanmışlık yapabilmek, adanmış olabilmek elbetteki zor bir şeydir. Bugün ASKON’un yaptığı budur. Memleketimizin belki de en çok sıkıştırılmaya çalışıldığı bir dönem içerisinde bir bayrak çekmektedir. Hem de önemli bir bayrak çekmektedir. Hepinizin huzurunda tebrik ediyorum, kutluyorum, takdir ediyorum ve alkışlıyorum. Sadece ekonomi adına yapılan bir işte değildir.  ASKON’u İstanbul’da da siyaset yaptığım günlerde hep takip ettim. Belki bilirler bilmezler ama sıkıştığımız zamanlarda bize hep nefes olmuştur. Nerede siyaset yaptığımıza bakmadan, ne düşündüğümüze bakmadan, kendimizi ifade ettiğimiz kürsüleri bize hep vermiştir. Ülkemizin en zor zamanlarında, en sıkıntılı zamanlarında, en dar zamanlarında

ASKON BAŞKANI CESUR:’’ 15 BİN ÜYE İŞLETMEMİZE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ’’

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, açılış töreninde yaptığı konuşmada büyük bir müjde vererek 15 bin üye işletmesi ile ASKON’un enflasyonla topyekûn mücadeleye destek vereceklerini açıkladı.

Başkan Cesur bu konuda şunları söyledi;

Ülkemiz çok büyük sınavlardan geçiyor. Özellikle ekonomik ve siyasi anlamda bizi fazlasıyla sınıyorlar. Her defasında da Allah’ın izni ile dünden daha çok gayret sarf ederek gereken yerlere gereken cevabı el birliği ile veriyoruz.

Dışarıya karşı mücadele edebilmek için, içte de güçlü olmak gerekir. Türkiye son dönemlerde devletimizin ve milletimizin dirayeti, Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ve emniyet güçlerimizin özverileriyle içte de gereken huzuru temin ederek, odaklanmamız gereken diğer sorunlara yönelik bizlere pozitif anlamda güç vermiştir. Gün millet sevdalısı olma günüdür. Bu nedenle bizlere, iş dünyasına çok fazla yükler düşmektedir. Milletimiz için, devletimiz için, mazlumların hakları için gereken özveriyi önce kendimizden başlatmamız gerekiyor. Bu nedenle ASKON olarak enflasyonla topyekûn mücadeleye destek verdiğimizi belirtmek isteriz. Bugün burada alacağımız karar ile Türkiye’nin dört bir yanında bulunan şubelerimiz nezdinde yaklaşık 15 bin üye işletmemize çağrıda bulunarak enflasyonla mücadele kapsamında indirim kampanyasına bizler de dâhil olacağız. Hemen belirtmek isterim ki, bunu burada; Diyarbakır’da açıklamak da bizler için ayrı bir değer ve ayrı bir mutluluk kaynağıdır.