İran'dan petrol çıkışı: Yenilerini bulduk

ABD'nin İran'ın petrol satışını sıfıra indirmesinin mümkün olmadığını savunan İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, petrol satmak için yeni müşteriler bulduklarını belirtti.

İran'dan petrol çıkışı: Yenilerini bulduk
İran'dan petrol çıkışı: Yenilerini bulduk
GİRİŞ 14.10.2018 17:35 GÜNCELLEME 14.10.2018 17:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Dünya Standartlar Günü münasebetiyle başkent Tahran'da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, "Petrol satmak için önceki müşterilerimizle çalışmayı sürdürme yollarını ararken aynı zamanda yeni müşteriler de bulduk." dedi.
 
Bazı petrol şirketlerinin İran'dan petrol alımını durdurduğuna değinen Cihangiri, mevcut müşterilerin yaptırımlara karşı çözüm yolları aramasının doğal olduğunu ifade etti.
 
Cihangiri, petrol fiyatlarındaki artışı İran'a yönelik yaptırımlara bağlayarak, "Suudi Arabistan ve diğer ülkelerin petrol piyasasında İran'ın yerini dolduramayacağını" ileri sürdü.
 
ABD'nin İran'ın petrol satışını sıfıra indirmesinin mümkün olmadığını savunan Cihangiri, yaptırımlara karşı ülkesinde özel şirketler üzerinden satış yapılacağını açıkladı.
 
ABD yönetimi, Başkan Donald Trump'ın 8 Mayıs'ta nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilmesinden 90 gün sonra 7 Ağustos'ta devreye giren ilk aşama yaptırımlarla, İran'ın ABD dolarına, altın ve değerli madenlere erişimini yasaklarken yine bu ülkenin çelik, kömür, alüminyum ticareti ile otomotiv ve sivil havacılık sektörlerini de hedef aldı. Washington yönetiminin, 5 Kasım'da ikinci yaptırım paketini devreye sokmasıyla İran petrol şirketlerine uluslararası kısıtlamalar getirilecek.

YORUMLAR 7
  • Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    İran sende ver petrolünü Türkiye onlar satsın. Türkiye ye komisyonu ver yeter
    Cevapla
  • Ankara 5 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen çindir bu musteri
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin mi?Çine zaten çoktan beri günde kaç bin varil petrol veriyor.Hiç mi haber dinlemedin.
    Cevapla
  • eray akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni müşteri derken hindistanı kastediyor.
    Cevapla
  • Hsn41 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye suriye iran katar tunus yemen derken sıra arabistanda abd tüm müslüman ülkelere açık açık saldırıyor bizde birbirimizle kavga etmekten gerçekleri göremiyoruz acın gözlerinizi ey ummedi muhammed uyanık olun bir olun birlik olun
    Cevapla
  • Mr. kimbilir 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan niye savunalım?, adamlar bizim topraktaki konsoloslukta kaşıkçıyı yok ettiler.
    Cevapla
  • Atmaca 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu amerika tam manasıyla siyonistlerin hizmetine girmiş dünyaya savaş açtılar ve bu onlar için sonun başlangıcı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle