O kadar zengin ki isterse hepsini satın alabilir

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, sahip olduğu 157 milyar dolarlık serveti ile dilediği an Amazon`un en büyük on rakibinin tüm ürünlerini tek kalemde satın alabilir.

O kadar zengin ki isterse hepsini satın alabilir
O kadar zengin ki isterse hepsini satın alabilir
GİRİŞ 14.10.2018 12:01 GÜNCELLEME 14.10.2018 12:01
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Amazon'un kurucusu ve CEO'su ABD'li iş adamı Jeff Bezos'un şu anki serveti 157 milyar doları bulmuş durumda. Bezos sahip olduğu bu servet ile dilediği an hem Amazon'un hem de en büyük 10 e-ticaret rakibinin envanterindeki tüm ürünleri tek kalemde satın alabilir.
 
Amazon'un 2. çeyrek 2018 finansal rakamlarına göre şirketin envanterindeki ürünlerinin değeri 14,8 milyar dolar seviyesinde.
 
Bu miktar S&P 500 içerisinde envanter değeri açısından 61,3 milyar dolar ile ilk sırada yer alan Boeing'i geçemiyor olsa da envanter değeri yüksek olan şirketlerin piyasa değerinin de yüksek olması gerekmiyor.
 
Örneğin bu yılın ikinci çeyreği itibarıyla Apple 1 trilyon dolardan fazla piyasa değeri ile dünyanın en değerli şirketi olsa da envanterindeki ürünlerin toplam değeri 6 milyar dolar civarında. 
 
Bezos, istediğinde Amazon ve Apple'ın envanterindeki tüm ürünleri satın aldıktan sonra kalan parasıyla Boeing, Walmart ve General Electric'in de tüm ürünlerini tek kalemde satın alabilir.
 
Hatta eğer dilerse Bezos, Amazon'un en büyük on rakibi Walmart, CVS, Home Depot, Lowes, Costco, Walgreens, Target, Kroger, Best Buy ve Macy’in sattığı tüm ürünlerin sahibi de olabilir.

KAYNAK: UZMANPARA
YORUMLAR 16
  • bender bey 5 yıl önce Şikayet Et
    bende yandaki bakkalın tüm sakızlarını satın alabilirim.
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    neden alsın ki? bu adam doğru yatırım yaparak bu hale geldi, beklediği kadar kârlı bir işi almak ona sadece zarar verir.
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bravo!!!
    Cevapla
  • bize ne 5 yıl önce Şikayet Et
    Kefenin cebi yok
    Cevapla
  • Osmanlı1453 5 yıl önce Şikayet Et
    Ganimet olarakda biz alıcaz gün gelip devran çatınca!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle