Emekliye 50 bin TL'ye konut fırsatı!

TOKİ, yurdun birçok farklı bölgesinde konut yapımına tüm hızıyla devam ediyor. Emeklilerin bütçesine özel konutların fiyatı 50 bin liradan başlıyor ve 20 yılda ödeme imkanı var.

Emekliye 50 bin TL'ye konut fırsatı!
Emekliye 50 bin TL'ye konut fırsatı!
GİRİŞ 14.10.2018 11:58 GÜNCELLEME 14.10.2018 13:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı toplam 3 bin 930 konutu satışa çıkardı. 31 ilde inşa edilen konutlar özellikle dar gelirli emekli vatandaşlar için önemli bir fırsat da sunuyor. Posta gazetesinde yer alan habere göre, evlerin taksidi bu gruptaki vatandaşların bütçesine uygun olarak 167 TL'den başlıyor. 20 yıla kadar ödeme imkanı sunulan konutların fiyatı ise 50 bin TL'ye kadar düşüyor.

İKAMET ŞARTI

 

Konut sahibi olmak için başvuran vatandaşları bazı şartlar bekliyor. Buna göre; alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalayanlar evlerini borçları bitene kadar devredemiyorlar. Ayrıca, satın alınan konutta, borç bitene kadar alıcının veya ailesinin ikamet etmesi şartı da aranıyor. Konutta ikamet edilmediği tespit edilirse sözleşme de feshedilebiliyor.

GELİR HESABI

1 oda 1 salondan, 4 oda 1 salona kadar farklı konut seçeneklerinin yer aldığı projelere başvurmak isteyenlerin aylık hane halkı gelirinin, en fazla 4 bin 500 Türk Lirası olması gerekiyor. satışa sunulan konutlar için Halkbank veya ziraat Bankası şubelerine başvuru yapmak yeterli oluyor. hangi bankaya başvuru yapılacağı ve diğer detaylar ise ‘444 86 54’ numaralı Alo  TOKİ  hattından öğrenilebiliyor.

İşte il il liste:

YORUMLAR 2
  • sadettin 5 yıl önce Şikayet Et
    faiz hassasiyeti olan insanları biraz düşünün
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye sadece emekli memurlara da böyle bi kolaylik gelsin banka faizi ile ölecez ahirette cayır cayır yanacaz
    Cevapla