Kaçamadılar! 1 günde 15 bin TL ceza

İçişleri Bakanlığının trafik kazalarını önleme amacıyla başlattığı 100 günlük eylem planı kapsamında helikopterle trafik denetimi gerçekleştiren Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri, kuralları ihlal ettiği belirlenen sürücülere cezai işlem uyguladı. Kural ihlali havadan belirlenen 67 sürücüye uygulama noktasında trafik cezası kesildi. Havadan yapılan denetimlerde bir günde 835 araç kontrol edildi, kural ihlalinden 15 bin 885 lira ceza uygulandı

Kaçamadılar! 1 günde 15 bin TL ceza
Kaçamadılar! 1 günde 15 bin TL ceza
GİRİŞ 14.10.2018 09:43 GÜNCELLEME 14.10.2018 09:46
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığının trafik kazalarını önleme amacıyla başlattığı 100 günlük eylem planı kapsamında helikopterle trafik denetimi gerçekleştiren Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri, kuralları ihlal ettiği belirlenen sürücülere cezai işlem uyguladı.

AA ekibinin de yer aldığı havadan denetimlerde, kural ihlali yapanları havadan tespit eden ekipler, bu araçları uygulama noktalarına bildirdi.

 

 

Kontrol noktasındaki güvenlik güçleri de hem helikopterdeki ekipler tarafından hem de drone yardımıyla kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere cezai işlem uyguladı.

Denetimlerde, otoyol ve şehirler arası karayollarında gözlenen sağ şerit veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama, hız sınırını aşma, yakın takip ve karayolunda zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek gibi ihlallerin önlenmesi başta olmak üzere ana arterlerde trafiği aksatacak durum ve ihlallere daha hızlı müdahale edilmesi amaçlandı.

KURAL İHLALİ YAPAN SÜRÜCÜLER HAVADAN TESPİT EDİLDİ

Havadan yapılan tespitlerde 67 araca, kural ihlalinden 15 bin 885 lira ceza uygulandı. 23 araç trafikten men edildi, 835 araç kontrolden geçirildi.

Yetkililer, hava destekli denetimlerin, farklı gün ve saatlerde süreceğini belirtti.

YORUMLAR 36
  • maho 5 yıl önce Şikayet Et
    helikopterin saatlik uçuşu kaç liraya mal oluyor acaba?
    Cevapla
  • düşünce 5 yıl önce Şikayet Et
    Trafik denemtimi için helikopter kaldırıyoruz. Ne kadar zengin bir ülkeyiz.
    Cevapla
  • adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten kazaya sebebiyet verecek oryantalis trafik hareketler tespiti ie amenna...ufak tefek hatalar yüzünden de habire ceza kesilirse bunun adı kazaları önleme olmaz böyle politikamı olur Allah aşkına...adama ceza kes adam ödedi bi daha bodaha bidaha ödedi bidaha bu sömürgecilerin işi...insanı eğitmek gerek...artistik kural ihlali hatalı sollama kırmızı ışık emniyet kemer alkol bunların önünü kesilsin adam çift şeritli yolda soldan gidiyor kes ceza olmaz ...yol bozuk işgaliyet de yoksa buna caza yazamazsın.bir çok trafik lambaları yeşildeyken yanıp sönmden kırmızıya geçiyor ani fren al sana kaza kim bakıyor buna geçerse yaz ceza olmaz arkadaş
    Cevapla
  • Zzzz 5 yıl önce Şikayet Et
    1m yakıt yak 15b ceza yaz
    Cevapla
  • Sth 5 yıl önce Şikayet Et
    Helıkopter 15 bın tlden daha masraflı pire için yorgan yakılmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle