Merkez Bankası sinyali verdi! Devam edecek

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, "Fiyat istikrarı hedefini yakalamak için mümkün olan tüm enstrümanları kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

Merkez Bankası sinyali verdi! Devam edecek
Merkez Bankası sinyali verdi! Devam edecek
GİRİŞ 12.10.2018 07:11 GÜNCELLEME 12.10.2018 07:27
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Banka'nın fiyat istikrarı hedefini yakalamak için mümkün olan tüm araçları kullanmaya devam edeceklerini söyledi.

Bali'de düzenlenen IMF-Dünya Bankası güz toplantılarında "Türkiye'de Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası" başlıklı bir sunum yapan Çetinkaya, fiyat istikrarını desteklemek için güçlü bir parasal sıkılaştırma gerçekleştirdikleri ifade etti.

Çetinkaya konuşmasında, "Ekonomik aktivitede yeniden dengelenme çok ciddi hale geldi. Dış talep, yurt içi talepte hızlanmanın yavaşladığı ortamda güçlenmeyi sürdürdü. Zayıf yurt içi talep şartlarına rağmen, fiyatlama davranışlarında kötüleşme enflasyon görünümü için yukarı yönlü risk yarattı. Fiyat istikrarını desteklemek için güçlü bir parasal sıkılaştırma gerçekleştirildi. Merkez Bankası, fiyat istikrarı hedefini yakalamak için mümkün olan tüm enstrümanları kullanmaya devam edecek" dedi.

YORUMLAR 23
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    25 ekimde 500 Baz puan daha faiz arttırı gelecek anlaşılan Yerli Milli Faiz Lobimizden. Bankadan Kredi çekecekmeyi düşünüyorsunuz 24 ekimden önce çekin.
    Cevapla
  • özkan 5 yıl önce Şikayet Et
    faiz enflasyonuda artırmıyormu faiz yüksekken stokcularda ve üçkağıtçılarda vijdan yokken enflasyon nasıl düşecek
    Cevapla
  • İlginçççç...... 5 yıl önce Şikayet Et
    Faizi mi kastediyor bunlar?E iyi devam edin bakalım.İşin sonunu ben de merak ediyorum.Ancak minik bir vatandaş tavsiyesi:Bizim insan,İNSAN olmadıkça bu durum herhangi bir ekonomik uygulamayla düzelmez. ÖR:Telefonun bir statü enstrumanı olarak görülmesi vs vs vs......
    Cevapla
  • Çeltik 5 yıl önce Şikayet Et
    Milletten uzakdur merkez başkanı yeter
    Cevapla
  • ÇEVİRİ Mİ? 5 yıl önce Şikayet Et
    Çetinkaya'nın konuşması, sanki bir yerden İngilizce bir metni kopyalayıp Google çeviriye yapıştırarak İngilizceden Türkçeye çevirmişler gibi bir hal var. Türkçe bildiğim halde okuduğum metinden bir şey anlamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle