Döviz kredilerine 'Merkez Bankası' ayarı

Döviz kredileri TL cinsinden yapılandırıldığında o tarihteki Merkez Bankası kuru esas alınacak

Döviz kredilerine 'Merkez Bankası' ayarı
Döviz kredilerine 'Merkez Bankası' ayarı
GİRİŞ 11.10.2018 07:39 GÜNCELLEME 11.10.2018 08:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteğine İlişkin Karar’da Değişiklik yapılmasını içeren Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karara göre, işletme kredilerinin asgari vadesi 6 ay, anapara ödemesiz dönemi en fazla 3 yıl olmak üzere azami 10 yıl olarak belirlendi.

Kredi veren, kredinin açılış tarihinden başlamak üzere işletme kredilerinde 96 ay, yatırım kredilerinde ise 156 ayı aşmamak kaydıyla birden fazla yapılandırma yapabilecek ve kredi vadesini değiştirebilecek.

Her bir yararlanıcı için kefalet limiti, KOBİ tanımını haiz yararlanıcılarda azami 25 milyon TL, KOBİ tanımı dışında kalan yararlanıcılar için ise azami 200 milyon TL olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenecek.

Döviz cinsinden ve dövize endeksli kredilerin Türk lirası cinsinden yapılandırılması halinde, yapılandırma tarihindeki Merkez Bankası döviz alış kuru esas alınacak.

Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un 20’inci maddesi gereğince alınan kararın hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütecek.

YORUMLAR 8
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu devlete,bu millete zeval vermesin!Zenginimizin az,fakirimizin çok oldugu,bir vatanda yaşiyoruz.Ben, bir bankaci arkadaşin tavsiyesi üzerine,irgat gibi çalişip biriktirdigim parami,o zaman dövize çevrilebilen,hesabi tc.merkez bankasinda açmiştim,bana vigül ün sagindaki kuruşa kadar hakkim olan Faiz i,TC.MERKEZ BANA ÖDEDI,almiş oldugum faiz ve ana para hala türkiyede!teşekkürler,türk devletine,türk bankasina ,geçmiz zaman olur ki,hatiram.Devletimizin başarili olmasi, çocuklarimizin,avratlarimizin yaşamlarinin garantisi sen,ben,o ve bizleriz.
    Cevapla
  • ALİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Döviz cinsinden ve dövize endeksli kredilerin Türk lirası cinsinden yapılandırılması halinde, yapılandırma tarihindeki Merkez Bankası döviz alış kuru esas alınacak NE ALNADIK BU İŞTEN ZATEN YAPILANDIRILAN TARİHTEKİNDEKİ KUR ALINMIYORMUYDU NE OLDU ŞİMDİ
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür işlemler ile sadece şirket iflaslarını ötelemiş olurlar. Şehirlerde her yer berber,kuaför,çiğ köfteci,yufkacı v.s. ile doldu taştı. Her tabela asana KOSGEB, nerdeyse her işletmeye Kredi Garanti Fonu kefaleti ile işletme kredileri kullandırıldı. Bunların elbette geri ödemelerinde sorunlar yaşanacaktır ve de şu anda yaşanan da budur. Bankaların Riskli Alacaklar bakiyeleri günden güne yükselmekte, yabancı yatırımcı borsa'da banka hisselerinden neden çıkış yaptı sanıyorsunuz. Allah sonumuzu hayır eylesin.
    Cevapla
  • mehmetcan 5 yıl önce Şikayet Et
    hangi faiz oranından yapılandırılacak bu şekilde yine insanlar zararda olacak !
    Cevapla
  • Uğur 5 yıl önce Şikayet Et
    İlk çekilen tarihteki faiz oranı
    Cevapla
  • mehmetcan 5 yıl önce Şikayet Et
    hangi tarihteki çektiğim tarihteki mi ? yoksa şuan yapılandırdığım tarihteki mi ?
    Cevapla
  • İşçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Döviz cinsinden ve dövize endeksli kredilerin Türk lirası cinsinden yapılandırılması halinde, yapılandırma tarihindeki Merkez Bankası döviz alış kuru esas alınacak. Yazıda var, ne yazıyor? Yapılandırma tarihindeki. Bir yazıyı bile okuyamıyoruz yaaa.
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Çektiğin tarihteki kur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle