Türkiye'den kritik hamle! Tam 100 milyar dolar...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, iş insanları heyetiyle 10-11 Ekim'de Rusya'ya ziyarette bulunacak.

Türkiye'den kritik hamle! Tam 100 milyar dolar...
Türkiye'den kritik hamle! Tam 100 milyar dolar...
GİRİŞ 09.10.2018 11:45 GÜNCELLEME 09.10.2018 12:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Moskova'daki temasları kapsamında, Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev tarafından açılışı yapılması beklenen, ülkenin önde gelen tarım fuarlarından "20. Altın Sonbahar 2018 Fuarı"na katılacak. 
 
Yarın fuar kapsamında düzenlenecek Tarım İş Forumu'na da iştirak edecek olan Pakdemirli'ye Türk iş insanları eşlik edecek.
 
Pakdemirli'nin yanı sıra Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Alexei Gordeyev ve Rusya Federasyonu Tarım Bakanı Dimitri Patrushev de forumda konuşma yapacak.
 
Bakan Pakdemirli, forumun ardından Gordeyev ile ikili görüşmede bulunacak.
 
Ziyaret kapsamında Türkiye-Rusya Tarım İş Toplantısı da gerçekleştirilecek. Pakdemirli, toplantıda Tarım Yürütme Komite Toplantısı tutanağına imza atacak.
 
Pakdemirli ve Rusya Tarım Bakanı Patrushev toplantının ardından baş başa görüşme gerçekleştirecek.
 
Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, Türkiye'nin Rusya'ya ihraç etmek istediği su ürünleri, süt ve süt ürünleri, yem gibi ürünlere yönelik konular gündemde olacak. Rusya'ya ihraç edilen domates başta olmak üzere yaş meyve ve sebzelere Rusya gümrüklerinde kolaylık sağlanması da ele alınacak.
 
"100 milyar dolarlık hedef için yola çıkıyoruz"

Pakdemirli, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iki ülke arasında belirlediği 100 milyar dolarlık ticaret hedefine gidilen yolda tarımsal ürün ihracatının artırılması için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, "Bu hedefe varmak için bir an önce aksiyon ve eylemde bulunmak üzere yola çıkıyoruz." dedi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Resul 5 yıl önce Şikayet Et
    hangi rusya ile yerli ticaret?
    Cevapla
  • curcuna.com 5 yıl önce Şikayet Et
    bu 100 milyar doların hikayesi de taaa 2008 senesine dayanıyor, taaaa o zaman rusyayla iranla 5 yıl içerisinde ticaretimizi 100 milyar dolara çıkaracağız diye ortalıkta söyleniyordu, üzerinden ikinci 5 yıl geçmesine rağmen rusyayla ticaret ancak 25 milyar dolar düzeyinde kaldı. Rusyaya ne satacaksın arkadaş, tekstil- ev eşyası:4, inşaat malzemeleri:2, beyaz eşya:1, otomotiv ve yan sanayisi:3, gıda:1, max 11-12 milyar dolar, inşaat yaparsın 2 milyar dolar, turizm geliri elde edersin 3-4 milyar dolar, hepsi bu yav, olmayacak duaya emin denilmez, dolayısıyla 100 milyar dolarlık ticaretin pek inandırıcı bir tarafı yok,50 milyar dolar dersin gerçekleştirirsin, bu kadar yav.
    Cevapla
  • akif gubbuk 5 yıl önce Şikayet Et
    domates..patates..muz satalim..rusyada muz yetisecek hali yokya.. ..
    Cevapla