Kayserili iki arkadaş 'cayrokopter' üretti!

Kayseri'de yaşayan doktor ve tekstilci iki arkadaş, hobi olarak ilgilenmeye başladıkları hava araçlarından esinlenerek 2 cayrokopter (döner kanatlı ve pervaneli hava taşıtı) üretmeyi başardı.

Kayserili iki arkadaş 'cayrokopter' üretti!
Kayserili iki arkadaş 'cayrokopter' üretti!
GİRİŞ 08.10.2018 14:34 GÜNCELLEME 08.10.2018 14:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hobi olarak model uçak ile helikopter yapıp uçuran Çocuk Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Levent Ceyhan ve tekstilci Hacı Ceylan, kendi mesleklerinin dışında bu alanda kendilerini geliştirmeye ve farklı hava araçlarını üretmeye karar verdi.

Uzun zaman arayış içerisinde olan 2 arkadaş, internetten tesadüfen gördükleri cayrokopteri yapabileceklerini düşünerek, imalatta kendilerine lazım olabilecek makine ile malzemeleri satın alıp işe başladı.

 

 

Yaklaşık 10 yıldır insansız hava araçlarıyla uğraşan Ceyhan ve Ceylan, 2 yıl süren çalışmaların ardından üretimde kendilerine gerekli olabilecek tüm malzemeleri toparladıktan sonra yurt dışından temin ettikleri motor ile cayrokopterleri üretti.

Ceyhan ve Ceylan'ın tamamen kendi emekleriyle üretimini yaptıkları 2 cayrokopter, 100 kilometre hız yapabilme ve güvenli şekilde 1,5 saat havada kalabilme özelliğine sahip.

AA muhabirine açıklamada bulunan Ceyhan, uzun süren üretim aşamasının ardından gerekli test uçuşlarını yaptıklarını belirtti.

Yaklaşık 10 yıldır bu hava aracı üzerinde çalışma yaptıklarını anlatan Ceyhan, "Kendimize güvendik. Alet, edevat ve teçhizatlarımızı aldıktan sonra bir atölye kurduk. 

Çalışmalarımıza başladık. Tabi bu bir seferde olmadı denemelerle ve elde edilen verilerle araç şekillendi. Böylece aracımız son halini aldı. Şu anda aracımızın tasarımından üretimine kadar her şeyi kendimiz yapıp ortaya koyabiliyoruz. 2 yıl çalıştıktan sonra bu hava aracımızı ürettik. Yaklaşık 7 yıldır da ufak tefek test uçuşlarıyla devam ediyoruz. Şu an aktif olarak uçabilen Türkiye'deki tek hava aracıdır." diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • Bir G@rip 5 yıl önce Şikayet Et
    bence bu Arkadaşlar Milli helekopter projesinde de görev almalı Atak lelekopterinin pervanesi yanda. ama arka pervaneyi buradagi gibi tam arkaya yapabilirsek itme gücü artacağı için hızıra artar
    Cevapla
  • Kerem Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu aletin Türkçe bir adı olmalı.
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • Kayserili 5 yıl önce Şikayet Et
    Levent Ceyhan doktor çok mülayim bir insan ayrıca bu işle meşgul olması ve başarması gurur verici. ..Bu işlerle ilgilenmesi gerekenler utanmalı
    Cevapla
  • Bir G@rip 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu arkadaşlar Milli helekopter atak projesinde de yer almalı adak helekopterinin pervanesi yanda tam arkada olursa daha çok sürat yapar arkadaşları teprik ederim
    Cevapla
  • dogrusu 5 yıl önce Şikayet Et
    güvenlik testlerini gecebilirse iyi, yoksa insan hayatını riske atmak hata olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle