Fırsatçılar sert kayaya çarptı! Bir daha satış yok

Gaziantep’te belediyeye ait pazar yerinde 70 kuruştan aldığı domatesi fırsatçılık yaprak 5 liradan satan pazarcı belediye başkanının denetimine takıldı.

Fırsatçılar sert kayaya çarptı! Bir daha satış yok
Fırsatçılar sert kayaya çarptı! Bir daha satış yok
GİRİŞ 06.10.2018 10:43 GÜNCELLEME 06.10.2018 10:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gaziantep'te belediyeye ait pazar yerinde fiyat denetimine çıkan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun, alış ve satış fiyatları farklı olan bir pazarcıya yaptığı "Ya fiyatı indir ya da pazarı terk et" uyarısı üzerine sadece domates satan değil, tüm pazarcıların indirim yaptığı, vatandaşların da meyve ve sebzeleri indirimli fiyattan satın alma imkanı bulduğu ortaya çıktı.

İndirim yapmasını istedi

Şahinbey Belediyesi'ne ait Kılınçoğlu mahallesindeki pazar yerini gezen Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, zabıtalarla birlikte fiyat etiketlerini kontrol ederken bir pazarcının 70 kuruştan satın aldığı domatesleri 5 liraya sattığını görünce tepki gösterdi.

'Ya fiyatını düzelt ya da bir daha satış yok'

Pazarcıyı uyaran Tahmazoğlu, "Bu kadar fiyat farkı olmaz, ya fiyatını düzelt ya da bizim pazarda bir daha satış yapamazsın" diyerek indirim yapmasını istedi. Uyarının ardından pazarcı domates fiyatını düşürmek zorunda kalırken, mülkiyeti belediyeye ait olan ve cüzi bir kirayla pazarcı esnafına tahsis edilen pazar yerinde Belediye Başkanı'nın denetim yaptığını gören diğer pazarcıların da fiyatları düşürmesi dikkat çekti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Denetimler böyle devam etsin enflasyon çok daha hızlı iner. Döviz kur yükselişinin bile kat kaç üstünde şişirdiler fiyatları
    Cevapla
  • Vedat 5 yıl önce Şikayet Et
    Vicdansız, kitapsızlar sanki ağız birliği yapmışlar ,denetim şart. Sayın başkanı kutluyorum. Afyonda da böyle bir denetim şart, seralarıyla beraber nerdeyse domates memleketindeyiz 5 liradan domates yiyoruz, 7 lira olan bile var. baksanız alış fiyatı ya bir liradır ya 2 lira.
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    sonuç ne oldu 5 tl ilemi satıyor , fiatmı indirdi yoksa tezgahımı kapattı .
    Cevapla
  • Kuzey 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberi iyi anlamadıgını düsünüyorum.
    Cevapla