McKinsey evine döndü

Sabah yazarı Dilek Güngör bugünkü yazısında, son dönemde fazlaca tartışma konusu haline getirilen McKinsey konusunu ele aldı. Güngör, bu konunun fazlaca abartıldığına dikkat çekerek"McKinsey'le ne anlaşma yapıldı ne sözleşme... McKinsey çalışmasını sundu, sonra da evine döndü." dedi.

McKinsey evine döndü
McKinsey evine döndü
GİRİŞ 06.10.2018 10:33 GÜNCELLEME 06.10.2018 10:35
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sabah yazarı Dilek Güngör bugünkü yazısında, son dönemde fazlaca tartışma konusu haline getirilen McKinsey konusunu ele aldı.

İŞTE DİLEK GÜNGÖR'ÜN BUGÜNKÜ YAZISI!

 

Amma McKinsey'miş be kardeşim! Tartışmalar tam bir deli saçmasına dönüştü. Ülkücülerle İP'liler birbirine girdi, yazarlar "McKinsey'ciler" ve "McKinsey'e karşı olanlar" diye bölündü, dolardaki yükselişin müsebbibi bu firma oluverdi, IMF'ydi, Düyun-u Umumiye'ydi derken en son konu Sevr öncesine bile bağlandı.

Güler misin, ağlar mısın!

Türkiye'de son yıllarda hazır ve nazır apronda bekleyen bir kesim var ki... Sormayın gitsin. Suyun üstünde bile yürüseniz, "çünkü yüzme bilmiyor" diye eleştiri yaparlar.

***
Neyse gelelim meselenin iç yüzüne...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ilk olarak McKinsey adını ABD seyahatinde zikretti. Türkiye'de kıyamet koptu. Arkasından Bakan Albayrak NTV yayınına çıkıp meseleyi anlatsa da nafile... "İnsan inanmak istediğine inanır" hesabı...

Peki işin gerçeği ne?

Biliyorsunuz, Yeni Ekonomi Programı'nda tasarrufları, etkin kayıt dışı mücadeleyi, gelir artırıcı tedbirleri tüm bakanlıklarla koordineli şekilde sağlayacak bir Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi kurulacağı açıklandı. Şöyle düşünün: Bu ofis kamuda maliyetleri düşürüp, verimliliği artırmaya liderlik edecek önemli bir kurum... Ofis çalışmalarının nasıl olabileceği ve dünya örnekleriyle ilgili bir ön çalışma istendi. Hani, üniversitedeki araştırma raporları cinsinden...

***

Farklı danışmanlık firmalarından öneriler toplandı. McKinsey de yöntem önerilerini sundu. Bu önerilere para filan da ödenmedi. Yöntem önerilerini inceleyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurgulanacak çalışmanın kendi insan kaynağıyla yapılacağını söyledi.
Anlayacağınız, McKinsey'le ne anlaşma yapıldı ne sözleşme... McKinsey çalışmasını sundu, sonra da evine döndü.

Açıkçası başından beri McKinsey'in Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi'yle ilgili yaptığı, yapacağı zaten bundan ibaretti. O da oldu ve bitti. Ama dedim ya, apronda bekleyenler meseleyi anlamak istediği gibi anlayıp ortalığı velveleye verdi...

KAYNAK: SABAH/DİLEK GÜNGÖR
YORUMLAR 12
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    eyt
    Cevapla
  • Yerli 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu gavurdan bu topluma ne zaman hayır geldiği görülmüş
    Cevapla
  • Bayram 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsanız yapın hastalık derecesinde olanlar var ya işte onlar kusmuklarını etraflarına yaparlar. Çünkü onlar ne yerlidir, ne de millidir.
    Cevapla
  • Milli 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli bir kuruluş denetlerse ekonomiyi bürokrasinin ağırlığı altında ezilir ve objektif değerlendirmeler yapamaz.
    Cevapla
  • TALHA 5 yıl önce Şikayet Et
    dostunu yanında, düşmanını dahada yakında tutacan taktiği izlemiştir bence devletimiz,ama tepkiler çok olunca geri adım attılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle