'Ekmeğe zam' tartışmalarına noktayı koydu!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal İstanbul'daki ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Şahin "250 gram ekmeğin fiyatı değişmedi. Ekmek 1,25 liradan satılıyor" dedi.

GİRİŞ 03.10.2018 15:25 GÜNCELLEME 03.10.2018 16:03
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Vali Şahin'in açıklamaları şu şekilde;

200 gram ekmek 1 lira, 250 gram ekmek 1.25 TL olmaya devam edecek. Büyükşehir İlçe Belediyesi zabıtalarınca denetlemeler olacak. Fahiş fiyat uygulayanlarla ilgili yasal düzenlemeler uygulanacak.

 

Sayın Belediye Başkanımız da açıklama yapacak. Özellikle şuna dikkat etmeniz lazım. Bir tarafta kamunun imkanları bir tarafta özel sektör. Ben tekrar ifade ediyorum: İstanbul'da 2016'dan bu yana değişen bir fiyat yok. Ekmek kilo olarak 5 TL. Bundan sonra da böyle devam edecek. 

UYSAL'DAN HALK EKMEK AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da şunları söyledi:

Aslında temel hedef Halk Ekmek'te fiyatlarda dengelenmeyi sağlamaktır. Halk Ekmek piyasada, İstanbul genelinde üretilen ekmeğin yüzde 5-10 arasında üretimi olduğu biliniyor. Günlük üretimimiz 1 milyon 200 bin TL'ye çıkabiliyor, talep geldikçe 2 milyon TL'ye çıkıyor. 1 ekmeğin fiyatı 75 kuruş. Esnafla kıyaslayınca kilogram fiyatını 3.5 TL'ye satarken, esnafımız 5 TL'ye satıyor.

Bir gerçek var ki biz kamu hizmeti görüyoruz. Esnafımızda bizde olmayan maliyetler olabilir. Biz doğrudan satış yapıyoruz. Bizim maliyetlerimiz bu noktada aşağıda kalabilir.

Halk ekmeğin fiyatı 75 kuruş.

YORUMLAR 133
  • vatanperver 5 yıl önce Şikayet Et
    daha bu sabah Sancaktepe Çamlık fırından ekmek aldım adam 1,5TL aldı bu nasıl oluyor.
    Cevapla
  • cüneyt 5 yıl önce Şikayet Et
    Külliyen yalan Beylikdüzün de ekmek 1.5 tl cimerden yazmadığım yer kalmadı bir sonuç olmadığı gibi bakanlık bizim konu ile ilgimiz yok diye cevap yazdı tebrik ediyorum çok ilgililer
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Fırıncılar üretimi durdursun getir unu ekmeyi yapayım desin.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Fırıncının ne sucu var devlet kendisi benzine, elektriğe, doğal gaza ve una dayıyor zammı sonra ekmek fiyatı sabit kalsın milletin aklı ile dalga geçiyorlar. günce bir ekmek yeriz zamlı olsa ne olur olmasa ne olur ekmeye suyu bile katı edemeyeceğiz.
    Cevapla
  • Gezgin 5 yıl önce Şikayet Et
    Sabah kahvaltısı için ekmek alayım dedim ekmek satan yok piyasa da artık marketler satmıyacakmış olaya bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle