Tüm illere 'ACELE' notuyla gönderildi! Fırsatçılar şimdi yandı

Dolardaki artışı bahane ederek zam üstüne zam yağdıran fırsatçılar şimdi yandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sert tepki gösterdiği fırsatçılara karşı zabıta ve meslek odalarından sonra şimdi de Maliye Bakanlığı harekete geçti.

Tüm illere 'ACELE' notuyla gönderildi! Fırsatçılar şimdi yandı
Tüm illere 'ACELE' notuyla gönderildi! Fırsatçılar şimdi yandı
GİRİŞ 03.10.2018 12:50 GÜNCELLEME 03.10.2018 13:19
Bu Habere 195 Yorum Yapılmış

Fuat Öner/ Haber7.com / ÖZEL

Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaş sonrası dolar kurunda yaşanan yükselişi fırsat bilenler ürünlere zam üstüne zam yağdırdı. Marketlerde ve mağazalarda astronomik rakamlarla karşılaşan vatandaş duruma adeta isyan etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla fırsatçılara karşı zabıta tarafından başlatılan denetimlere bir yenisi daha ekleniyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI SAHAYA İNİYOR

Neredeyse her geçen gün fiyat etiketlerini değiştirerek zam üstüne zam yapan fırsatçılara karşı şimdi de Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçiyor.

FIRSATÇILAR ASIL ŞİMDİ YANDI

Bakanlık tarafından İl Vergi Dairelerine gönderilen "ACELE" notlu yazı ile stokçulara ve fırsatçılara karşı sahada yıl sonuna kadar sıkı ve kesintisiz denetim başlıyor.

Ekipler raflardaki tüm ürünlerin girdi maliyetlerini ve geçmiş aylardaki fiyatlarını tek tek tespit ederek hem anormal fiyat arışını hem de ürünlerin gramajlarını kontrol edecek. Aynı zamanda stokları da kontrol edecek olan ekipler yüklü miktarda malı olduğu halde stokta tutup piyasa sürmeyenler üretici ve satıcıları da rapor edecek.

Özellikle enflasyona etki eden ve vatandaşın temel ihtiyaç maddelerini oluşturan ürünler; kuru gıda, baklagiller, temizlik ürünleri, tuvalet kağıdı, salça, un, yumurta yağ, su, peynir, giyim, kırtasiye, bebek mamaları ve bezleri başta olmak üzere bir çok ürün denetim listesinde yer alıyor.

YOL DENETİMİ DE YAPACAKLAR

Spekülatif fiyat artışlarını engellemek için sıkı takipte olacak ekipler stok ve fiyat kontrolleri yapacağı gibi şehrin giriş- çıkışlarında, toptancı hallerinde ve sanayi sitelerinde de denetim yapacak. Yol denetiminde durdurulan nakliye araçlarında ürün sayımı ve ölçümü yapılarak rapor tutulacak.

İHBARLAR DİKKATE ALINACAK

Öte yandan ekipler gelen ihbarları ve basında çıkan haberleri de dikkate alarak ani denetimler düzenleyecekler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 195
  • Vergi =Kalkınma 5 yıl önce Şikayet Et
    Sıkı vergi denetimi yapılsın arabamızı yikattigimuz 1 lirayla çalışan makinelerde tuvaletlerde kaçak çalışan otopark lardavergi denetimine tabi tutulsun
    Cevapla
  • ilhami 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim belediye olarak kursana tanzim satışlarını onlarda birbirlerine satsınlar
    Cevapla
  • Nurettin 5 yıl önce Şikayet Et
    Sivas Belediye Başkanıda bu haberi okumuştur 100 yüz artmayan hangi ürün var. zahmet olacak ama zabıtaları görevlendirse
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    fahiş zamlara müsade edilmemeli
    Cevapla
  • safak 5 yıl önce Şikayet Et
    İncir üretim yeri Aydın da 50 tl erzurum da 25 tl bu nasıl zıtlık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle